mrovka Napisano 3 Sierpnia 2017 Napisano 3 Sierpnia 2017 Dobry wieczor Jestem w posiadaniu roweru SCOTT VOLTAGE FR20 z 2012r. W fabrycznym zestawieniu byl tam naped -kaseta SRAM PG-950, 11-28 9speed -lancuch SHIMANO CN-HG53 -przedni blat 36z -tylnia przezutka SRAM X.7 short cae -manetka X5 trigger 9speed Chcialbym zmienic mu kasete,na kasete SHIMANO HG400 9speed 11-36 /w ostatecznosci moze byc rozpietosc 11-34/ i zalozyc blat 30z. Czy sa jakies przeciwskazania do takiej modyfikacji? Czy X7 z krotkim wozkiem,po regulacjach,obsluzy mi zebatke 36z? Dziekuje
Mod Team Puklus Napisano 3 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2017 Jak będzie 1 blat z przodu to powinno być ok. Ale nie wiem czy SS od srama to ogarnie. Teoretycznie Shimano ogarnia. Więc powinno działać.
mrovka Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Napisano 5 Sierpnia 2017 Dzisiaj sie dowiedzielem ze jeden chlopak,jezdzil na XO z krotkim wozkiem i kaseta 11-36. Pisal,ze jemu takie polaczenie dzialalo. Czy XO i X.7 roznia sie az tak od siebie,ze XO to ogarnie,a X.7 bedzie mial z tym problemy ? Nie jestem w stanie ich ze soba porownac,a zdjecia z netu nie pokaza mi faktycznego stanu rzeczy
Mod Team Puklus Napisano 6 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2017 Jak pisałem shimanowski ss tez sobie radził a shimano ma kapkę krótsze wózki ... jak bym był skłonny spróbować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.