Jusia Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam, Czy ktoś wie, w jaki sposób można pokonać strach przed zajazdami i szybkimi zakrętami na szosie? Walczę z tym już od ok. 3 lat. Pod górę zasuwam jak petarda, a w dół - kicha kompletna. Boję się prędkości. Podobnie na zakrętach - muszę wyhamować, bo inaczej wydaje mi się,że nie panuję nad rowerem, po prostu bardzo się boję. Raz kiedyś miałam czołówkę z autem na zakręcie, bo jechałam szybko i wyniosło mnie poza linię na jezdni, potem parę razy leżałam na zakręcie i od tej pory muszę hamować przed każdym zakrętem do prędkości ok 20-25 km/h. Próbowałam pokonywać w kółko wiele razy ten sam zakręt z coraz większą prędkością, ale niewiele to dało. Czy jest na to jakiś sposób? Dodam,że mam niski budżet i nie stać mnie na wyjazdy w góry. Ale wymagania tez mam niskie, nie muszę dorównywać " góralom", starczy,że dorównam na zjazdach naszym Szczeciniakom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.