ukasz6 Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Od kilku miesięcy jestem posiadaczem marina pine mountain.Rowerek jest świetny,ma fajne koła 27.5 plus.Niestety przy zakupie nie przemyślałem wszystkiego do końca i zdecydowałem się na model ze sztywnym widelcem.Po 3 miesiącach użytkowania stwierdzam,że takie rozwiązanie nie sprawdza się ani w górach ani na ścieżkach enduro.W związku z tym chcę dokupić do mojego marina amortyzator.Zrobiłem research po sklepach rowerowych w Bielsku - Białej i jak się okazało nie jest to takie proste.Większość sprzedawców rozkłada ręce i mówią,że coś poszukają i na tym wszystko się kończy. W związku z tym zwracam się z prośbą o pomoc w doborze i spasowaniu amora biorąc pod uwagę koło 27.5 + o rozmiarze 3.0 i rure sterową 1-1/8. Chciałbym zmieścić się w kwocie 2000 zł. Z góry dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 rure sterową 1-1/8. Na pewno? Czy tappered? X-Fusion McQueen http://www.freeborn.co.uk/x-fusion-mcqueen-27-5-boost http://shop.upgradebikes.co.uk/Catalogue/Forks/X-Fusion/X-Fusion-MCQUEEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Tam raczej na pewno dolne łożysko sterów jest pod 1,5". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Pod koniec września będę miał Aurony RC2 PCS 650B+ 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 No chyba jednak tam jest1-1/8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 cześć zobacz w Harfie we Wrocławiu, jak ostatnio szukałem to jeszcze ostatnie sztuki bez tapperu mieli - Reby Też miałem kupić ale kupiłem używanego FOX-a ze względu na budżet. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Jak dla mnie tam jest tapered,a nawet jeśli stery nie są tapered to na pewno ma takie można wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 ale jeżeli główka ramy nie jest tapered, to amora tapered kolega nie zamontuje Co innego w drugą stronę, główka ramy tapered a amor bez taperu, wóczas tuleje można założyć dystansową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 To tak nie działa- jak jest prosta główka o odpowiedniej średnicy to po prostu górny ster jest półzintegrowany a dolny zewnętrzny pod rurę 1,5". Zauważ też że on szuka widelca pod opony "plusowe" tzn. 3.0" a do reby wejdzie maks 2,4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 aha, ok, zapewne masz rację, wiem że kiedyś szukałem do gianta ATX bez taperu i amor z taperem nie szło za nic podpasować, ale ok, zapewne wiesz co piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Jest jeszcze Manitou Machete, można powiedzieć ze to szerszy Minute, nie wiem jak ma się do x-fusion. http://marinbike.pl/pine-mountain-1-p40.html z tego zdjęcia wynika ze to zdecydowanie taper- u góry semi integrated, na dole ster zewnętrzny 1,5". Można potwierdzić demontując widelec- jeśli łożysko ma średnicę wewnętrzną 40mm to się zgadza, widelec też jest taper- inaczej był by węższy przy główce ramy. Tak wogóle ciekawa rzecz- na zdjęciu jest przerzutka i manetka XT M8000 a w opisie Sram X5 10s O_o I ciężko specyfikację przeczytać? STERY: FSA ORBIT, SEALED CARTRIDGE BEARING, 1 1/8" X 1 1/2" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.