Skocz do zawartości

[amortyzator] dobór pod koło 27.5 plus

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem marina pine mountain.Rowerek jest świetny,ma fajne koła 27.5 plus.Niestety przy zakupie nie przemyślałem wszystkiego do końca i zdecydowałem się na model ze sztywnym widelcem.Po 3 miesiącach użytkowania stwierdzam,że takie rozwiązanie nie sprawdza się ani w górach ani na ścieżkach enduro.W związku z tym chcę dokupić do mojego marina amortyzator.Zrobiłem research po sklepach rowerowych w Bielsku - Białej i jak się okazało nie jest to takie proste.Większość sprzedawców rozkłada ręce i mówią,że coś poszukają i na tym wszystko się kończy. W związku z tym zwracam się z prośbą o pomoc w doborze i spasowaniu amora biorąc pod uwagę koło 27.5 + o rozmiarze 3.0 i rure sterową 1-1/8.

Chciałbym zmieścić się w kwocie 2000 zł.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Jest jeszcze Manitou Machete, można powiedzieć ze to szerszy Minute, nie wiem jak ma się do x-fusion.

http://marinbike.pl/pine-mountain-1-p40.html z tego zdjęcia wynika ze to zdecydowanie taper- u góry semi integrated, na dole ster zewnętrzny 1,5". Można potwierdzić demontując widelec- jeśli łożysko ma średnicę wewnętrzną 40mm to się zgadza, widelec też jest taper- inaczej był by węższy przy główce ramy.

Tak wogóle ciekawa rzecz- na zdjęciu jest przerzutka i manetka XT M8000 a w opisie Sram X5 10s O_o

I ciężko specyfikację przeczytać? STERY: FSA ORBIT, SEALED CARTRIDGE BEARING, 1 1/8" X 1 1/2"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...