Skocz do zawartości

[szosa] jaka rama na wzrost 196 cm

lotnik0071

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem, gdyż nie wiem jaki rozmiar ramy dla mojego wzrostu byłby odpowiedni. Przeszukałem wiele tych kalkulatorów, ale dalej nie jestem pewny czy te rozmiary są dobre.

Byłoby fajnie, gdyby na podstawie waszego doświadczenia drodzy forumowicze, dobrać dobrego rozmiaru ramę na mój wzrost 196 cm. 

Hej, 

Swoja szose skladalem na wiosne, mam 198cm i zdecydowalem sie na rame Kross Vento 4.0 ( podsiodlowka 590mm , gorna 595mm ).

Jak masz okazje poszukaj Vento w rozmiarze XL i przymierz sie. Ja prowadzilem pomiary na poprzedniej serii najtanszych Tribantow w Deca. Rozmiarowo najwieksza rama miala wymiary +/- rozmiarow tego Vento. Masz okazje odwiedz tez Deca i poprzysiadaj sie na rowery, da Ci to pewne ogląd sytuacji. Czesto maja tam cala palete rozmiarow.

Pozdrawim

Bardzo pomocne, wielkie dzięki

Hej, 

Swoja szose skladalem na wiosne, mam 198cm i zdecydowalem sie na rame Kross Vento 4.0 ( podsiodlowka 590mm , gorna 595mm ).

Jak masz okazje poszukaj Vento w rozmiarze XL i przymierz sie. Ja prowadzilem pomiary na poprzedniej serii najtanszych Tribantow w Deca. Rozmiarowo najwieksza rama miala wymiary +/- rozmiarow tego Vento. Masz okazje odwiedz tez Deca i poprzysiadaj sie na rowery, da Ci to pewne ogląd sytuacji. Czesto maja tam cala palete rozmiarow.

Pozdrawim

a można wiedzieć, ile Ciebie kosztowało poskładanie szosy??? bo nie wiem czy kupować gotowca czy składać?/

Kupno gotowca wyjdzie na pewno taniej, jak dobrze poszukasz.. Ja zdecydowalem sie skladanie z powodu gabarytu 198/112kg.. Zalezlo mi na kolach, ktore by wytrzymaly moja mase i nie kosztowaly fortuny, na sztycy, ktora siega nieba ;). Gdybym kupil gotowca za te kase pewno musialbym zmienic szybko kola, co wiazalo by sie z dodatkowym kosztem. A tak zlozylem od razu to co chcialem. Poza tym plan byl budzetowo na Sore ale skladajac zaczalem polowac na okazje/promocje/wyprzedaze i skocznylo sie na 105. Calosc wyszla troszke ponad 3.5K. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...