Arkowal Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Posiadam cube hpa pro z 2016roku.Waga katalogowa roweru to 11,10kg.Po zakupie pierwsze co zrobiłem to dętki out.Pewnie parę gramów udało się zbić Chciałbym jeśli by się udało zejść około 1kg,ale nie wiem czy to możliwe.Nie chciałbym ruszać ramy na której pewnie zszedłbym najwięcej.Osprzętu też nie będę ruszał. Pomyślałem,że wymienię sztyce ewentualnie siodło na carbon,kierownica,mostek. Ktoś się orientuje ile można zejść na tych klamotach? Może dać sobie spokój i odkładać na nowy lżejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Daj sobie spokój i odkładaj na nowy. Do czasu aż odłożysz może Ci przejdzie zajawka na "walkę o gramy" i pojedziesz za tą kasę na wakacje z rodziną 1kg to z 1.5% masy Ty i rower, czyli nic, a w tej klasie sprzętu zbicie go będzie absurdalnie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Ja w swoim pierwsze co,to zmienilem naped na 1x10 - tyle ze warunki otoczenia mi na to pozwalaja Kupilem o prawie polowe lzejsze opony i zalalem mlekiem Poszukalem lzejszych pedalow - istny wyczyn Tym oto sposobem zszedlem z wagi prawie 1kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 3 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 mrovka ile oszczędziłeś na oponach?Oponki w sumie też mam do wymiany.Napędu nie będę ruszał choć blatu 26 prawie w ogóle nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrovka Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Zmienilem Rapid Rob 790g na Thunder Burt LiteSkin 435g + zmiana detek 190g na mleko 110-120g - - to sie tyczy opon 29'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Wrzuć rozpiskę całego roweru. Zobaczymy co ciaży. Określ budżet. Pomyślałem,że wymienię sztyce ewentualnie siodło na carbon,kierownica,mostek. Ktoś się orientuje ile można zejść na tych klamotach? Zależy ile Twoje ważą. Aby mieć konkretny zysk na kierownicy , sztycy i siodle licz się ze sporym wydatkiem. Zwarz swoje koła, tu prawdopodobnie najwięcej zyskasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Nie chciałbym zmieniać kół bo to bez sensu uważam.To trochę tak jak bym budował nowy rower a gdyby tak miało być zacząłbym od ramy.Fajnie by było gdyby udało się zejść kg na wyżej opisanych klamotach, w przeciwnym razie lepiej zostawić prawie nowy rower a z czasem jeśli będzie pasja uzbierać na nowy poniżej 10kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi