TheJW Napisano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Stało się! W końcu złapałem drugiego kapcia! Jak na 9tys. km nie jest źle... Wracałem, żeby było zabawniej, ze sklepu rowerowego i nagle "pssst". Dętka przedziurawiona oczywiście na zgrzewie - coby nie było zbyt łatwo. Opona przecięta, dziura długości 1cm z zewnątrz, ok. 3mm wewnątrz opony - musiałem najechać na zakończony ostrym czubkiem, wystający z ziemi kawałek szkła. Czy takie uszkodzenie opony jest dla niej groźne? Nie zdążyłem zrobić zdjęcia "pacjenta", więc załączam obrazek poglądowy z oznaczonym miejscem przecięcia. Na dętkę nakleiłem łatkę. Dziurę w oponie zalałem klejem od zewnątrz, a do środka również poszła łatka. Będzie żyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mambaout Napisano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Jak nie widać dętki z zewnątrz po napompowaniu opony to śmiało jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.