xyz2a Napisano 1 Sierpnia 2017 Napisano 1 Sierpnia 2017 Hej chciałbym kupić opony schwalbe smart sam 29x2.1drutowe - no więc zaglądam na drogi portal i szukam. Znalazłem kilka wersji cenowych - 55zł, 66zł i ponad 100zł. Te za 55 odróżniam - wersja Active 50EPI więc na razie je odsuwam na bok. Wersja za 100zł - drogie - dlatego na razie odsuwam na bok. Skupiam się na tych pośrednich 67EPI - i co wchodzę w aukcję to inny opis, inne oznaczenia. Czy ktoś mógłby mi potwierdzić że to są wszystkie te same opony czy jednak było kilka wersji tych SS. Nie chciałbym kupić a później by się okazało że mogłem z tej drugiej aukcji kupić lepsze w tej samej cenie. To tak w skrócie. Pozdrawiam
Ychu Napisano 1 Sierpnia 2017 Napisano 1 Sierpnia 2017 Może po prostu są złe zdjęcia na aukcji i stąd różnica opisów. Stary SS Nowy SS Nie weryfikowałem tego , ale możliwe że nowa ma inne EPI niż stara , także sprawdź to.
xyz2a Napisano 1 Sierpnia 2017 Autor Napisano 1 Sierpnia 2017 W średniej półce cenowej wszystkie mają 67EPI. znalazłem takie wersje - nie wiem - być może to ta sama wersja, a może produkty z 2016, 2017 ale wolę się upewnić. 1. Wkładka antyprzebiciowa: Kevlar K-guard 2. Performance Dual 3. HS 476
cervandes Napisano 2 Sierpnia 2017 Napisano 2 Sierpnia 2017 Zacznij od tego czy chcesz stary czy nowy bieżnik. Stary to diamenty, nowy to prostokąty. Na stronie producenta znajdziesz wszystkie dostępne wersje danej opony w danym rozmiarze. Producent twierdzi, że drutowe 2.1 to tylko performance, nie ma w ofercie wersji z wkładką. https://www.schwalbe.com/en/offroad-reader/smart-sam.html Te active to zdaje się biedne egzemplarze na potrzebę producentów rowerów robione, nie warto sobie nimi zawracać głowy. A za stówę to masz zwijane SS. I na koniec słówko: jesteś pewny, że smart samy? Ja po samach na race kingi się przesiadłem i bardziej mi się póki co podobają... Lżejsze, szybsze i lepiej wykonane, zero bicia. Do tego tańsze. Z samów zadowolony byłem, bardzo, ale te pozwalają mi na więcej, bardzo ładnie się kleją podłoża.
Jerry6 Napisano 2 Sierpnia 2017 Napisano 2 Sierpnia 2017 Co do strony Schwalbe to nie ma tam wszystkich dostępnych rozmiarów i wersji, ktoś już to pisał wcześniej na forum. Dziwna ta polityka firmy.
cervandes Napisano 4 Sierpnia 2017 Napisano 4 Sierpnia 2017 Nie spotkałem się z takim twierdzeniem. Czy możesz wskazać jakiś przykład towaru, który istnieje a nie ma go na stronie? Bo że sprzedawcy jakieś brednie wypisują to rozumiem, co chwilę znajduję oferty opon "kevlar-drut"...
Jerry6 Napisano 4 Sierpnia 2017 Napisano 4 Sierpnia 2017 Z tego co pamiętam dotyczyło to Smart Samów poprzedniej generacji. Poszukam może znajdę ten wątek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.