Skocz do zawartości
  • 0

Crossowy rower do 1000/1500 zł

Gość Jakub

Pytanie

Gość Jakub
Napisano

Witajcie. Doszedłem ostatnio do wniosku, że jeżdżenie na moim trekkingowym giancie za 1000 zł nie satysfakcjonuje mnie już praktycznie w ogóle. Rowerek ma już ze 3/4 lata. Był kupiony chyba za mały, na kołach 26'' z nie wiadomo jaką ramą - byłem zbyt młody i niedoświadczony żeby jakoś ten rower obejrzeć. No ogólnie chyba już nic z niego nie będzie i wolę go sprzedać, by zasilić budżet. Wracając jednak do tematu:
Zrozumiałem, że rowery trekkingowe to nie koniecznie moja bajka, bo potrzebne wyposażenie i to często lżejsze (na cholere mi metalowe, malowane błotniki...), moge dokupić sobie sam do roweru crossowego, czyniąc go użytkowym dla mnie. I tutaj pojawia się pytanie:

Poszukuję sprzętu, który:
- posłuży mi na następne lata (min.4/5)

- będzie ew. bazą pod upgrade
- będzie relatywnie lekki, jako jego podstawowa wersja
- będzie po prostu wygodny, bo ani nie mam w planach się na nim ścigać, ani bić rekordów

Ponadto oczekuję od roweru:
- aluminiowej ramy
- najlepiej stałego widelca (bez amortyzatora), choć wiem że są rzadkie, więc żaden problem jeśli go nie będzie
- przyzwoitego siodełka
- odnośnie przełożenia itd. nie mam ukierunkowanych preferencji - byłoby jednak dobrze, gdyby osprzęt był z w miarę dobrej firmy
- oponki raczej cieńsze, aniżeli grubsze, ponieważ zazwyczaj nie ruszam się poza asfalt, czasem zbaczając na jakiś szuter
- hamulce raczej zwykłe, byleby nie hamowały tak jak teraz moje - podczas jazdy
- byłbym także zadowolony z otworów na montaż bidonu, błotników oraz bagażnika

Tak jak napisałem wyżej. Do wydania mam 1000/1500 zł. Jestem przy tym kompletnym początkującym rowerzystą. Rowerek może być nowy lub używany w dobrym stanie. Jeśli ktoś będzie chciał wysyłać jakieś linki do ofert z popularnych serwisów, to jestem z okolic Kalisza, więc max. odbiór osobisty to ok. 50 km.

Pozdrawiam i czekam na propozycje lub pytania.

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...