Witajcie. Doszedłem ostatnio do wniosku, że jeżdżenie na moim trekkingowym giancie za 1000 zł nie satysfakcjonuje mnie już praktycznie w ogóle. Rowerek ma już ze 3/4 lata. Był kupiony chyba za mały, na kołach 26'' z nie wiadomo jaką ramą - byłem zbyt młody i niedoświadczony żeby jakoś ten rower obejrzeć. No ogólnie chyba już nic z niego nie będzie i wolę go sprzedać, by zasilić budżet. Wracając jednak do tematu: Zrozumiałem, że rowery trekkingowe to nie koniecznie moja bajka, bo potrzebne wyposażenie i to często lżejsze (na cholere mi metalowe, malowane błotniki...), moge dokupić sobie sam do roweru crossowego, czyniąc go użytkowym dla mnie. I tutaj pojawia się pytanie:
Poszukuję sprzętu, który: - posłuży mi na następne lata (min.4/5)
- będzie ew. bazą pod upgrade - będzie relatywnie lekki, jako jego podstawowa wersja - będzie po prostu wygodny, bo ani nie mam w planach się na nim ścigać, ani bić rekordów
Ponadto oczekuję od roweru: - aluminiowej ramy - najlepiej stałego widelca (bez amortyzatora), choć wiem że są rzadkie, więc żaden problem jeśli go nie będzie - przyzwoitego siodełka - odnośnie przełożenia itd. nie mam ukierunkowanych preferencji - byłoby jednak dobrze, gdyby osprzęt był z w miarę dobrej firmy - oponki raczej cieńsze, aniżeli grubsze, ponieważ zazwyczaj nie ruszam się poza asfalt, czasem zbaczając na jakiś szuter - hamulce raczej zwykłe, byleby nie hamowały tak jak teraz moje - podczas jazdy - byłbym także zadowolony z otworów na montaż bidonu, błotników oraz bagażnika
Tak jak napisałem wyżej. Do wydania mam 1000/1500 zł. Jestem przy tym kompletnym początkującym rowerzystą. Rowerek może być nowy lub używany w dobrym stanie. Jeśli ktoś będzie chciał wysyłać jakieś linki do ofert z popularnych serwisów, to jestem z okolic Kalisza, więc max. odbiór osobisty to ok. 50 km.
Pytanie
Gość Jakub
Witajcie. Doszedłem ostatnio do wniosku, że jeżdżenie na moim trekkingowym giancie za 1000 zł nie satysfakcjonuje mnie już praktycznie w ogóle. Rowerek ma już ze 3/4 lata. Był kupiony chyba za mały, na kołach 26'' z nie wiadomo jaką ramą - byłem zbyt młody i niedoświadczony żeby jakoś ten rower obejrzeć. No ogólnie chyba już nic z niego nie będzie i wolę go sprzedać, by zasilić budżet. Wracając jednak do tematu:
Zrozumiałem, że rowery trekkingowe to nie koniecznie moja bajka, bo potrzebne wyposażenie i to często lżejsze (na cholere mi metalowe, malowane błotniki...), moge dokupić sobie sam do roweru crossowego, czyniąc go użytkowym dla mnie. I tutaj pojawia się pytanie:
Poszukuję sprzętu, który:
- posłuży mi na następne lata (min.4/5)
- będzie ew. bazą pod upgrade
- będzie relatywnie lekki, jako jego podstawowa wersja
- będzie po prostu wygodny, bo ani nie mam w planach się na nim ścigać, ani bić rekordów
Ponadto oczekuję od roweru:
- aluminiowej ramy
- najlepiej stałego widelca (bez amortyzatora), choć wiem że są rzadkie, więc żaden problem jeśli go nie będzie
- przyzwoitego siodełka
- odnośnie przełożenia itd. nie mam ukierunkowanych preferencji - byłoby jednak dobrze, gdyby osprzęt był z w miarę dobrej firmy
- oponki raczej cieńsze, aniżeli grubsze, ponieważ zazwyczaj nie ruszam się poza asfalt, czasem zbaczając na jakiś szuter
- hamulce raczej zwykłe, byleby nie hamowały tak jak teraz moje - podczas jazdy
- byłbym także zadowolony z otworów na montaż bidonu, błotników oraz bagażnika
Tak jak napisałem wyżej. Do wydania mam 1000/1500 zł. Jestem przy tym kompletnym początkującym rowerzystą. Rowerek może być nowy lub używany w dobrym stanie. Jeśli ktoś będzie chciał wysyłać jakieś linki do ofert z popularnych serwisów, to jestem z okolic Kalisza, więc max. odbiór osobisty to ok. 50 km.
Pozdrawiam i czekam na propozycje lub pytania.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.