eryk_kartman Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Witam wszystkich Co sadzicie o mostku Dartmoor Warbird o kierze DA-BOMB Tribal oczywiscie wszystko na 31.8 http://www.allegro.pl/item131051113_nowy_m...ytrzymaly_.html http://www.allegro.pl/item131014987_nowa_k...wybuchowa_.html Mam zamiar zmienic to co mam czyli mam jakis standardowy mostek tiogi do xc 90 mm dl i kiere gieta Tiogi tez jakas standardowa - byly oryginalnie w rowerze. No i mam zamiar zmienic to na cos krotszego do bardziej agresywnej jazdy:) ogolnie jezdze agresywne xc ostatnio duzo elementow DH (jestem w hiszpani i warunki jak najbardziej do tego sprzyjaja:) ) wiec mysle o czyms duzo krotszym( tzn krotszym mostku, kat nie wiem czy ma az takie znaczenie) i jakiejs w miare wytrzymalej kierze:) ogolnie malo skacze ale pewnie w przyszlosci cos niecos bede probowal:) Prosze wszystkich o opinie moze w tej cenie ok 200 pln za zestaw da sie wycisnac cos lepszego i bardziej wytrzymalego ?
Paviarotti Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Komponenty jak najbardziej ok, ale mam jedno ale. Czy taka zmiana nie pogorszy Ci pozycji na rowerze? jaką masz ramę? bo jak cos do xc i sie wrzuci taki krótki mostek to moze nie byc zbyt wygodnie.
eryk_kartman Napisano 12 Października 2006 Autor Napisano 12 Października 2006 hmm nie mam pojecia rowerek mam taki jak na zdjeciu no tak mostek bedzie krotszy ale kiera troche bardziej wygieta i ten mostek ma +10° nachylenia to w polaczeniu z bardziej gieta kiera powinno mniej wiecej dac mi taka sama postawe. Czy sie myle ???? zapomnialem dodac rama to Diamond Back mt30 rozmiar chyba 18 ale nie jestem pewny pozdro
kiubikpl Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 ale to, że masz bardziej/mniej wygiętą kierę to nie zmienia Ci odległości od siodła w jakiś znaczący sposób - poza tym, nie wiem, jaki masz mostek ten TIOGI, ale mostek +10st. to jest znaczne podniesienie. najlepiej, jakbyś nie kupował od razu tych części, tylko spróbował pożyczyĆ/wypróbowaĆ taki zestaw i pzrekonaĆ się, czy to ma sens :/
eryk_kartman Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 wszystko spoko ale jak bym byl w polsce to bez problemu ale niestety jestem w hiszpani i jest lipa z takimi rzeczami
eryk_kartman Napisano 5 Listopada 2006 Autor Napisano 5 Listopada 2006 hej z dniem wczorajszym stalem sie szczesliwym posiadaczem kiery da bomba i mosta dartmoor discharger:) komponenty wygladaja na wykonane bardzo starannie i sa w miare lekki przesiadka z seryjnej tiogi dodala mi zaledwie 130g - przesiadlem z 25.4 na 31.8 - wszystko juz zamontowane - po poludniu smigam na pierwsze testy:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.