Skocz do zawartości

Rozmiar szosy cube

havok82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wtam wszystkich wiem, ze takich tematów jest kilo ale mam problem, czytam porównuje...więc tak, od kilku lat posiadam rower cube mtb oczywiście jako pierwszy rower musiał być to góral bo wszyscy mieli tak jak passaty w dieslu :P, do rzeczy nie mam do kogo zgłosić się o poradę ani dłuższą chwile spędzić na rowerze szosowym a taki już długo chodzi mi po głowie lub cyclo cross też cube. Dzisiaj byłem przymierzyć się do szosy, cyclo i fitness z prostą kierownicą, obsługa mega niekompetentna praktycznie nic nie pomogli...jeszcze jedno pytanie czy jak dotykam jajkami pionowej rury to dyskwalifikuje od razu ramę? mam dosyć krępą budowę ciała 167 cm waga ok 84 kg, kiedyś cwiczyłem ale kontuzja mnie wykluczyła i znowu wkręciłem się w rower. Wybieram pośród cube bo bedę brał sprzęt na raty 0%.

Wymiary

Actual Inseam77 Cm
Trunk60 Cm
Forearm33 Cm
Arm65 Cm
Thigh45 Cm
Lower Leg53 Cm
Sternal Notch136 Cm
Total Height167 Cm

Top Tube Length 58.6 - 59 Cm
Seat Tube Range CC 51.1 - 51.6 Cm
Seat Tube Range CT 52.6 - 53.1 Cm
Stem Length 9.5 - 10.1 Cm
BB Saddle Position 88.2 - 90.2 Cm
Saddle Handlebar 51.1 - 51.7 Cm
Saddle Setback -0.9 - -0.5 Cm
Seatpost Type Not Setback

Wszystko co przymierzałem to rozmiar 53 tych najmniejszych nie ma...fitness był ok chyba szosa jestem zielony ręce były wyprostowane jak trzymałem na manetkach najbardziej mi zależało na tym cyclo crossie ale przekrok był na styk nawet nie wsiadłem bo mi odradzał...mam mętlik w głowie bo chciałbym jeszcze pojezdzić w tym sezonie...szosa to attain gtc fit road race lub sl, cyklo race pro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...