PenigroX Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Witam mam 2 małe pytanka a mianowicie posiadam Promax DSK-913 zacisk jest do wymiany a z racji że rower jest na gwarancji prawdopodobnie przyślą zacisk Shimano M425 i pytanie jest następujące czy zacisk od Shimano będzie pasował do tych promaxów (zacisk shimano + klamka itp od promaxów) czy będzie potrzeba zamówienia całego hamulca wraz z klamką . I jeszcze jedno a mianowicie pewnie trzeba będzie wymienić płyn ponieważ w shimano stosuje się mineralny a w promaxach oryginalnie prawdopodobnie był DOT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Wat? Rower na gwarancji więc przyślą inny zacisk niż jest zamontowany? Jeśli miałoby to jakkolwiek hulać to tak- musiałbyś wymienić płyn z dot'a na olej mineralny, dot prawdopodobnie bardzo szybko by zjadł uszczelki w zacisku Shimano. Jest jeszcze taka sprawa że ilość pompowanego płynu w Shimano i Promax może być inna, więc zacisk może nie działać jak powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 zazwyczaj jeśli na gwarancji wymieniają hamulec na inny model to dostajesz cały nowy komplet przód i tył, jedynie tarcze mogą zostawić stare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Powiem tak panowie w tym serwisie mają taki ... że średnio się orientują co jest z tym rowerem . Na moje oko jeden tłok za bardzo wybija klocki co powoduje nacisk na tarcze (tarcza była krzywa więc została wymieniona bo była mowa że to ona jest winna ) oczywiście wszystko powoduje tarcie co hamuje koło . Pytam dlatego że tarcza przyszła inna niż ta co jest ponieważ już nie stosują promaxów tylko shimano więc podejrzewam że zacisk też przyjdzie shimano . Trochę to dziwne będzie 2 różne hamulce no ale cóż to już musi pomóc . Oni sami nie wiedzą co jest przyczyną ja im musze podpowiadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Te promaxy to straszny szajs. Też miałem podobny problem - tył się ciągle zapowietrzal i hamowal kolo. Wymieniłem komplet na shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.