Skocz do zawartości

[Navime] problem

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zainstalowałem tą aplikację, korzystałem kilka razy, ciekawie wygląda, ale działać prawidłowo już nie chce. Ewentualnie ja coś źle poustawiałem, chociaż w to wątpię.

Navime za każdym razem źle zlicza prędkość maksymalną. Dwa przykłady:

- wycieczka rowerowa - max prędkość jazdy z licznika ok 40 km/h, kilka razy powyżej 30 km/h a na koniec aplikacja pokazuje max 24 km

-jazda samochodem - prędkość najwyższa ok 100 km/h, apka pokazuje na koniec 36 km/h ;/

Dodatkowo nie zlicza całej trasy, ostatnio zaliczyła mi połowę z ok 15 km przejażdżki.

Czy ktoś korzysta z Navime i ma podobne problemy? Może telefon nie domaga? 

Dzisiaj sprawdzę jeszcze inne aplikację do porównania.

Edit: Wydaje się, że problem rozwiązany. Potestuję jeszcze trochę i zobaczę jak będzie.

Ja i kilku moich znajomych korzystało z Navime.

Duży plus, jest taki że to nasza rodzima aplikacja i całkowicie darmowa.

Niestety działanie dość często uzależnione jest od telefonu na jakim uruchamiasz aplikację.

Przykładowo ja na Samsungu SIII oraz później S5 nie miałem żadnych problemów, gdy w tym samym czasie znajomi na alcatelach, huaweiach mieli problemy opisywane przez Ciebie.

Pozdrawiam

Jalo, miałem jeszcze dzisiaj ten problem na Redmi 3s. Działo się tak po wygaszeniu ekranu.

Rozwiązanie, które mi pomogło powinno sprawdzić się również u Ciebie.

Wejdź

1. Ustawienia

2. Bateria i wydajność

3. Zarządzaj użyciem baterii przez aplikacje

4. wybierz aplikacje

- Wchodzisz w Navime i dajesz:

- Zachowanie aplikacji w tle - Bez ograniczeń

- Lokalizacja w tle - Zezwól

U mnie pomogło. Nie wiem czy w Redmi 4X menu wygląda tak samo, ale schemat będzie raczej podobny.

Mam za to inny mały problem. Nie mogę eksportować trasy do pliku. Wyskakuje komunikat "Nie można zapisać na karcie pamięci". Może @joesatch wiesz jak sobie z tym poradzić?

Z tego co wiem to aplikacje tego typu na telefonach Xiaomi (mówię na przykładzie Redmi 3 bo ten posiadam) nie mają dostępu (brak możliwości zapisu) do karty SD. Dostęp można uzyskać robiąc roota.

Edit. Możesz jeszcze spróbować coś takiego: wejdź w ustawienia telefonu/ aplikacje zainstalowane, zjedź na sam dół listy i tam będziesz miał aplikację "Documents", która standardowo jest wyłączona. Włącz ją. I wtedy spróbuj wyeksportować trasę na Navime. Być może to wystarczy, ale wątpię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...