Focusik Napisano 29 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Witam, mam takie pytanko ponieważ ostatnio kiedy chciałem rozkręcić amortyzator napotkałem problem mianowicie nie mogłem abi odķręcić ani dokręcić śruby od prawej lagi przy lewej ladze bez problemu moge odkręcić śrubke a przydałoby się amortyzator przeserwisować czy ktoś miał wcześniej podobną sytuacje i ma pomysł jak rozkręcić amor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Pewnie śruba się zapiekła. Popsikaj jakimś penetratorem a potem próbuj dobrym kluczem żeby nie rozwalić gniazda śruby. Te śruby wkręcone są w miarę mocno ( teoretycznie coś około 8Nm) więc ja bym użył jakiejś grzechotki. Ewentualnie może być na niej klej, ale nie przypominam sobie żeby mój XCR a potem Epixon miał na śrubach ślady z kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 teraz już dają kroplę kleju. Nie chcę ci sie odkręcić od strony blokady czy sprężyny, bo jak od strony sprężyny to wystarczy od góry wykręcić korek naprężenia wstępnego, wyjąć sprężynę i długim imbusem chwycić łebek popychacza który trzyma lagę właśnie tą śrubą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focusik Napisano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Od strony blokady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi