Skocz do zawartości

[opony] uszkodzenia boczne po ok 800km na dobrym cisnieniu

bobcrossfit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak jesteś czepliwy to reklamuj. Tylko zadbaj, żeby w chwili reklamacji naprawdę było prawidłowe ciśnienie. I jeśli sklep będzie robił pod górę to od razu zapewnij ich, że ciśnienie sprawdzasz przed każdą jazdą, tak samo jak całą resztę zgodnie z załączoną do roweru instrukcją :D I właśnie dzięki tej szczegółowej kontroli wykryłeś owo uszkodzenie.

Napisano

no własnie daje zawsze 3,5 bara to schwalbe smart sam 29x2,1 wydaje mi sie ze sprzedali ze stara gumą ,nie wiem czy to reklamowac ma sens czy jezdzic na tym

Napisano

Rower po 800 km nie jest nowy, to raz. Dwa, jeździsz na tych oponach na 3,5 bara? Max to 2, olej to co jest napisane na oponie odnośnie ciśnienia. Trzy, reklamacja będzie na 99% odrzucona - na trakcję to zbytnio nie wpływa. Cztery, mam u siebie coś podobnego - vittoria 700x25c, jeżdżę i nic się nie dzieje.

Napisano

@UP co TY za bzdury opowiadasz? Zakres ciśnień jest podany na oponie i nie ma prawa nic się dziać. Jeden woli na miękkim kapciu jechać bo trakcja a drugi woli na twardo, bo tak niezaprzeczalnie szybciej na twardym. 800km to nowy rower, opona nie ma prawa pękać. Do sklepu i reklamować, tylko trzymać cały czas wersję w pełni zgodną z wymaganiami w karcie gwarancyjnej i instrukcji obsługi.

Owszem, dziać się nic nie będzie, ale pęknięć być nie powinno, w nowym rowerze nie ważne jakiej klasy bym nie dał sobie wcisnąć takiej opony.

Napisano

Powtórzę po raz kolejny, rower po 800 km to nie jest nowy rower. To jest rower używany właśnie przez te 800 km plus czas od kupna w którym stoi w niewiadomym miejscu. To tylko guma, warunki atmosferyczne też na nią wpływają. Co do zakresu, dużo osób jeździ na ciśnieniach niższych niż podane i nic się nie dzieje i właśnie to miałem na myśli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...