ripley Napisano 29 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Witam Planuje zakup szosy, wybór pasł na gianta tcr ,mam problem z doborem ramy. Wzrost 188 długość wewnętrzna nogi 90 cm , wypadam pomiędzy L- ką a XL ką. Obecnie mam szosówkę scotta romiar niby xl -ale wiadomo inna geometria. Teoretycznie lepiej wybrać mniejszą ale giant ma kompaktową ramę boje sie że L może być mały. Mierzyłem sie bike fit calculatorem dane mam takie: Actual Inseam90 Cm Trunk74.5 Cm Forearm34 Cm Arm77 Cm Thigh66 Cm Lower Leg58 Cm Sternal Notch150 Cm Total Height188 Jakieś rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 29 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2017 Obecnie mam szosówkę scotta romiar niby xl -ale wiadomo inna geometria. Porównaj geometrię i będzie łatwiej wybrać.Podlinkuj geo obecnego Scotta.Ale bardziej chyba L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilon Napisano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Posiadam TCR-a w rozm. L przy wzroście 190cm (noga 90cm), rozmiar jest idealny. Na xl będziesz strasznie wyciągnięty. Jeżeli masz obawy znajdź sklep i przymierzaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.