gyrill Napisano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Ja mam spodenki zarówno Endury (2 różne modele czerwonej wkładki), Martoma (niebieska wkładka) i Nowatex (czerwona wkładka). Endura wygrywa. Mam dwie czerwone wkładki, jedne spodenki bez szelek, wkładka ma żelowe wstawki (model 400) (wyczuwalne pod materiałem), drugie spodenki na szelkach z niby grubszą wkładką też z żelowymi wstawkami (model 600). Martom też daje radę ale jest dość cienka i nie tak przewiewna jak Endura model 600. Nowatex to zwykła gąbka, mało przewiewne, dupsko się poci. Wyprułem wkładkę i używam tych spodni w zimie (długie nogawki). W Endurze najdłuższy przejechany dystans to pod 300 kilometrów. Profilaktycznie jechałem na kremie na odparzenia, nic mi nie było, na dystansach pod 200km i na wyścigach też okej, a bez kremu Ważniejsze od amortyzacji jest dobre odprowadzanie wilgoci, Endura robi to najlepiej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rower34 Napisano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 A co sądzicie o castelli Evoluzione 2 czy ktoś użytkował ta firmę i ten model ja ogólnie jeżdżę gore bike Wear ale mam do kupienia w fajnej cenie Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Endura 600 jak dla mnie najwygodniejsza. Martombike jest ok ale drugi raz raczej nie kupię. Mimo też całkiem spoko, wygodniejsza od Martombike jak dla mnie, ale mniej wygodna niż Endura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Looser Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Endura wygrywa. Endura 600 jak dla mnie najwygodniejsza. panowie, a możecie coś doradzić w kwestii rozmiarówki Endury? przeglądałem rozmiarówkę, trochę poczytałem i okazuje się że zdarza się rozjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Ja przymierzałem. W domu sie pomiarze to Ci napisze dokładniej. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 A co sądzicie o castelli Evoluzione 2 czy ktoś użytkował ta firmę i ten model ja ogólnie jeżdżę gore bike Wear ale mam do kupienia w fajnej cenie Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka Wkladka KISS Air, czyli srednia kicha Jak Castelli to z wkladka Progetto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Znalazłem sklep z cenami zupełnie z kosmosu. Wszystkie spodenki, koszulki rowerowe najlepszych firm (pearl izumi, castelli, sportful itd) za ceny czasem, nie dwukrotnie, a trzykrotnie niższe niż w innych sklepach. A na stanie każdej sztuki mają po 600, 700. Nie chce się wierzyć. Znalazłem tę stronę w google gdzieś na 11 podstronie wyników. np powszechnie ubóstwiane Castelli Free Aero Race Progetto X2 za 159 zł (powodzenia jak znajdziecie te gacie gdzieś za mniej niż 300 zł, ceny przekraczają gdzieniegdzie 500-600 zł) Nie wiem o co chodzi z tym sklepem ale to wariactwo. Troszkę rodaków siedzi w Hiszpanii więc może ktoś skorzysta jeśli nie chce płacić za przesyłkę. http://www.gaitasfritas.es/culotes-ciclismo-sc-4_43/ Nie mogę znaleźć żadnej opinii na temat tego sklepu, przy próbnym zakupie nie widzę możliwości odbioru osobistego, w kontakcie też się nie chwalą swoim adresem. Śmierdzi to na 200 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Chyba nie wierzysz, ze sa to oryginaly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancini Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 a co powiecie o wkladce endura 500. Szukam nowych wpinanych spodenek a na ten sezon endura ma nowosc http://endurastore.pl/spodenki_wpinane_singletrack_2017,82,723.html lub http://endurastore.pl/spodenki_wewnetrzne_singletrack_bib_liner_2017,82,551.html . Ktos juz uzywal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Chyba nie wierzysz, ze sa to oryginaly? bardziej obstawiam, że cała ta strona to oszustwo. a co powiecie o wkladce endura 500. Szukam nowych wpinanych spodenek a na ten sezon endura ma nowosc Spodenki wpinane Singletrack lub Spodenki wewnętrzne SingleTrack Bib Liner 2017 . Ktos juz uzywal ? a tak z ciekawości. Jak sprawują się w takie upały szorty Endura do tych wpinanych spodenek? Materiał wygląda na gruby. Ja póki co, gdy nie chcę paradować obciśle, wykombinowałem sobie zestaw - dobre spodenki kolarskie z lajkry + lekkie spodenki do biegania (nawet za 20 zł z decathlonu). Można sobie nawet wyciąć wewnętrzną warstwę spodenek do biegania i mamy super lekki zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Castelli... Myślałem, że nic ich nie pobije, ale przygodziło się wsadzić zadek w majty Assos'a... ... i sprzedałem wszystkie Castelli, i poluję na niewariacko wycenione Assos'y Kiedyś się śmiałem z ludzi którzy wywalają 500 paczek na parę majtów do jazdy rowerowej. Ale mój zadek, że tak powiem, doznał oświecenia Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancini Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Jajka mozna ugotowac, ale nieraz nie ma wyboru. Jak wiem, ze nie bede jezdzil po jakis krzakach czy miejscach gdzie nie podre wewnetrznych to jezdze w samych wpinanych. Dlarego interesuja mnie te nowe z wkladka 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 za tę samą cenę mam do wyboru Louis Garneau Neo Power Sportful Tour Max Które wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Co do endury: w pasie mam 87cm, 180cm wzrostu i jeżdzę w M endury. Mam tez te singletrackowe spodenki wpinane i sa spoko ale wkładka jest tam minimalna, na szosę wole cos grubszego. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Jeśli shorty luźne to Hummvee endury są jak dla mnie świetne. Również do chodzenia. Tylko ta wkładka, która z nimi seryjnie przychodzi jest do niczego, na pewno nie do dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Castelli... Myślałem, że nic ich nie pobije, ale przygodziło się wsadzić zadek w majty Assos'a... ... i sprzedałem wszystkie Castelli, i poluję na niewariacko wycenione Assos'y Kiedyś się śmiałem z ludzi którzy wywalają 500 paczek na parę majtów do jazdy rowerowej. Ale mój zadek, że tak powiem, doznał oświecenia Szacunek... I. Ja po pierwszym domowym zalozeniu Assosowych T. cento S7, chcialem je od razu wrzucic do pudelka i odeslac. Cale szczescie, ze tego nie zrobilem. Teraz przy niemalze wszystkich Progettowych gaciach Castelli i Raphy Pro, zdecydowanie Assos sa najlepsze, a specjalne pomieszczenie dla Wacka i jego dwoch kolegow, jest bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Sierpnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Złota Brama czyni cuda Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Ostatnio usłyszałem opinie że Sportful niszczy konkurencję komfortem. Rafał Majka ponoc też w nich jeździ. Co do szortów z wkładką to sam zaraz będę stał przed podobnym dylematem. Używam szortów endura humvee jednak ich wkładką nie jest wygodna. Na początku jak były to pierwsze gacie to myślałem że tak ma być jednak stwierdzam że jak po 50km już tyłek boli to coś jest nie tak. Jednak ich największą wadą jest ich trwałość która jest na żenująco niskim poziomie . Przez 4kkm potargały mi się 2 pary :/. Więc jak ktoś dużo jeździ to nie nastatczy kupować w roku. Zastanawiam się czy nie kupić innej firmy i może przeszyc system clickfast ? Ktoś robil podobne operacje ? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Odebrałem dziś Sportful Tour Max z wkładką TC Pro XXL ze sklepu http://www.bikeatelier.pl/odziez-kaski-buty/spodenki/spodenki-sportful-tour-max-czarno-biale gdzie jest obniżka z 369,00 na 219,00 zł. Z taką wkładką spodenki innych modeli Sportfull chodzą nawet po 500 zł. Została ostatnia sztuka - rozmiar XXL. Spodenki rewelacyjne, wkładka klasa, materiał mega elastyczny, niby super ciasne a jednak nie czuję dyskomfortu. Rozmiar XXL jak się obawiałem że będzie za luźny w biodrach to po przymierzeniu gdybym nie wiedział jaki to rozmiar powiedziałbym, że S. Śmiało może kupować każdy kto nosi zwykle M,L,XL,XXL. Jakby komuś zależało to mogę dokładnie zmierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 A i w samej wkładce wpinanej będzie Ci zadek widać. Nadaje sie tylko jako wsad do spodni Humvee. Z kolei spodenki humvee możesz wrzucić na inne np zimą. I maja sporo kieszeni i wietrzenie. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.