Skocz do zawartości

[Nowy amortyzator] skok 120-150mm, pod koła 26'' i ramę 1 1/8''

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

przepraszam za ciszę przez parę dni, ale byłem poza zasięgiem.

@phoe - jestem z południa, okolice katowic. Obawa wynika po prostu z przyzwyczajenia i używania roweru do wszystkiego

@piciu256 ma racje - chodzi głównie o krótkie (może nawet średnie podjazdy), bo wiadomo, że na dłuższą metę tak się nie da, ale na takich często jeździłem siłowo

a maratony i ściganie mnie nie interesują...

Co do samego tematu - wczoraj dotarł do mnie Auron RC2 (bez blokady) od Activii. Ustawiony na 130mm, lekko podniósł rower względem poprzedniego amora, ale jest dobrze i aż prosi o agresywniejszą jazdę.

Pełen szacun dla Piotrka za świetny kontakt, wytłumaczenie co i jak, dobrą cenę itd. Tak to powinno wszędzie wyglądać.

Wymieniona sterówka wygląda solidnie i mam nadzieję, że długo wytrzyma.

Amortyzator ustawiony od razu pode mnie - SAG się zgadza, sprężyny dobrane, do tego od razu serwis zerowy i mały tuning.

Póki co miałem tylko 15 min, żeby przejechać się dookoła bloku ale wygląda to  dobrze. Liści co prawda nie wybiera i nie potrzebuję tego, ale na pewno pobawię się ustawieniami.

Po schodach jechało się jak po masełku i wreszcie nie miałem wrażenia, że zaraz mnie przerzuci przez kierownicę lub coś się złamie :). Jednak 34mm to nie 30mm i naprawdę to czuję :)

Sprawdziłem przy okazji, jak będzie mi się jechało po asfalcie i myślę, że będzie ok. Na siedząco nie buja. Przy max skręconej kompresji na stojąco uginało mi się o ok 3 cm i to nie za szybko, więc jest dobrze. Po prostu trzeba będzie się przestawić trochę i tyle.

Pozostaje wybrać się w teren i dopasować pod siebie wszystkie pokrętła.

Miałem jutro jechać do Szczyrku, ale rodzina mi pokrzyżowała plany i skończy się pewnie na wypadzie na chwilę do parku. W góry, jak dobrze pójdzie, pojadę może za tydzień.

Dzięki wszystkim za zaangażowanie i jeszcze raz dzięki dla Activii fachową obsługę.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...