MajoG Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 Witam Wszystkich. Od niedawna jeżdżę w systemie Stan's Notubes. Ogólnie wszystko jest OK tylko jedna rzecz mnie trochę drażni, a mianowicie to, że zaworki się zaklejają i podczas pompowania wyraźnie czuję duży opór. Da się coś z tym zrobić? Może ja coś zrobiłem nie tak. Robiłem to pierwszy raz, więc jest prawdopodobieństwo ze to ja coś zwaliłem Druga rzecz rzecz to to, że nieznacznie ale jednak spada mi ciśnienie. Jeżdżę już na bezdętce prawie 3 miesiące, może już czas dolać mleczka? Ostatnia rzecz to ciśnienie w oponie. Nie dotyczy to bezpośrednio systemu tubeless. Mam opony Fast Track 2.2. Producent opony napisał, że ciśnienie w oponie powinno się zawierać w zakresie 2.5 - 4.5 Bar. Tyle, że jak napompuję nawet do minimum to opony zachowują się jak beton. Osobiście używam je w zakresie 1.7-2.0 bar przy wadze 90kg i uważam że jest OK. Myślicie że przesadzam czy jest OK? Dzięki z góry za opinie. Pozdrawiam
vpablov Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 ustaw koło zaworem do góry, odczekaj chwilę, spuść powietrze i przeczyść zaworek . Jak słyszysz chlupanie to nie musisz, ale z drugiej strony można dolać, po ok 4 miesiącach z 50g. Podane ciśnienia są dla dętek, jak nie dobijasz obręczy to jest ok.
piciu256 Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 *podane ciśnienia są dla tych co się nie znają, nie trzeba się nimi przejmować- ja np. na moim NN (z dętką) jeżdżę na 1,6 a producent zaleca minimum 1,8 Jeśli świadomie ustawiasz ciśnienie na takie jak ci pasuje to nie przejmuj się tym co producent napisał na ściance
schwinn0 Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 A wracajac do tematu czyszczenia zaworka to czym i jak to zrobic?
schwinn0 Napisano 29 Lipca 2017 Napisano 29 Lipca 2017 Zaworek wykręcony, zanużony na chwilę w nafcie, wysuszony, włożony do pompki i resztki uszczelniacza wydmuchane Działa jak należy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.