paicey Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Witam, na początku września (około 7-8) planuję wyprawę rowerową nad morze. Dysponuję namiotem 2-osobowym. Wyjeżdżam z Częstochowy, zapraszam do wspólnej wycieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laqula Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Masz już zaplanowaną trasę? Jeśli nie to od Warszawy polecam http://www.zielona7.pl/zielona7/start.html Jechałem rok temu i było całkiem przyjemnie. Można uniknąć dużego ruchu samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paicey Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Co prawda od wyprawy minęły 3 miesiące ale wrzucę kilka fotek W 2018 roku planuję trasę Częstochowa - Elbląg szlakiem Green Velo - termin czerwiec/lipiec - osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Daj pan jakiegos link do relki. Zakladajac, ze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paicey Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Niestety nie ma Była to moja pierwsza tego typu wyprawa ale obiecuję przygotować się lepiej następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 A czy mógł by Kolega coś bliżej odnośnie sprzęty wyposażenia noclegów posiłków . Ile dni zajęło pokonanie tej trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paicey Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Jak już wyżej wspomniałem - była to moja pierwsza tego typu wyprawa. Założenia były takie, że nocuję wyłącznie pod namiotem na kempingach (bazę kempingów na trasie ustaliłem wcześniej). W praktyce pod namiotem spędziłem tylko pierwszą noc z uwagi na fatalną pogodę - po całym dniu jazdy rozkładanie namiotu przy silnym wietrze to nic fajnego Od drugiego dnia wybierałem wyłącznie tanie noclegi - opcja dużo wygodniejsza. Cała podróż zajęła mi 5 dni - czyli około 120 km dziennie. Sprzęt to Merida Crossway 500 + bagażnik Crosso i sakwy Crosso Expert. Osobiście decydując się na kolejną samodzielną podróż z zamiarem pokonywania ponad 100 km dziennie - zrezygnuję z namiotu na rzecz tanich noclegów. Co prawda sprzęt (łącznie z namiotem) dobierałem dosyć dokładnie mając na uwadze przede wszystkim wagę, jednak przy takich trasach 3-4 kg na bagażniku to ogromna różnica. Myślę że namiot i gotowanie "pod chmurką" to świetna przygoda ale w towarzystwie co najmniej 1 osoby - jest po prostu szybciej, łatwiej i wygodniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi