VaaT Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Witam, Aktualnie przy swoim rowerze posiadam hamulce Tektro HDC-300. Z kilku powodów zdecydowałem się na zakup hamulców Shimano BL-M398. Dręczy mnie kilka pytań... Obecnie posiadam z przodu tarcze 180mm i chciałbym zapytać czy będę musiał wymieniać adapter dla zacisku który jest obecnie zamontowany czy bez problemu będzie pasował pod obecny? Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy hamulec od shimano będzie w pełni współpracował z tarczami tektro czy raczej też musiałbym zdecydować się na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 będzie pasował pod obecny? Będzie będzie w pełni współpracował z tarczami tektro Będzie o ile nie jest bardzo zużyta. A co cie tak zdenerwowało w tektro ze kupujesz najtańsze shimano ? Jak zmieniać to na coś rozsądnego moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VaaT Napisano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Wszyscy zachwalają shimano, a korzystając z okazji iż mam problemy z tylnim hamulcem, klamka ciągle jest miękka (nawet po odpowietrzeniu i zalaniu od nowa) a klocki się niestety przetłuściły i jakoś nie mam ochoty na wymienianie tego wszystkiego. Znalazła się okazja na komplet właśnie tych hamulców za 200zł więc myślę czy warto i czy wszystko bedzie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1964 Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 po co zamieniać ,,dobre" na ,,dobre" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Ja klientom, którzy mają problemy z niskimi grupami hamulców shimano a nie chcą inwestować 5 stówek w rower montuje właśnie tanie tektro (gemini, auriga, zdarzały się hdc-300) i wszyscy są z nich bardziej zadowoleni niż z shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Wszyscy zachwalają shimano, Jak nie chcesz sie przejechać poniżej slx nie schodź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz1964 Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 dziwne to tekro u mnie chodzi bez problemu jak kto chce i ma kase niech kupuje slx każdy kto jeżdzi wie jaki hamulec potrzebuje a czy on sie nazywa tak czy siak ma znaczenie dla tego co patrzy a nie hamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VaaT Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Zrezygnowałem z Shimano tak jak pisaliście... Celuje teraz w Avid Elixir 5, co myślicie o takiej wymianie? Będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 To stary hamulec niema sensu się niego pchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VaaT Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Dobra, odpuściłem sobie je i zdecydowałem się na Avid Elixir R sl ale to już ostateczna opcja. Czy będzie pasować pod aktualny zestaw? Oczywiście zostają tylko tarcze i adapter na przód chyba że będzie trzeba wymieniać :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi