eryk_kartman Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 witam tak jak w temacie mam DiamondBacka mt30 i zamierzam zmienic oponki nie mam zadnej specyfikacji co do ramy i nie wiem czy moge takie do tej ramy zalozyc:) czy ktos sie orjentuje czy moge takie 2.5 zalozyc???? obecnie jezdze na 2.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 tego nikt ci nie powie ot tak po prostu - rozmiary opon sa rozne mimo tej samej podanej szerokości. 2.5 continentala to nie jest to samo co 2.5 tiogi. jedyne co mozna zrobic to zmierzyc. jesli rama jest rama do xc to moze sie nie zmiescic. uzywalem w sumie opon 2.5 continentala diesel, tioga white tiger, syncros bht. najwezsza jest continental najszersza tioga. schwalbe space 2,35 jest tej samej szerokosci co powyzsze 2,5. producenci tylko teoretycznie trzymają sie rozmiarowki. pamietaj tez ze takie opony zazwyczaj maja wysoki profil i nawet jesli szerokosc jest ok to opona moze zawadzac grzbietem bieznika o rame. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_kartman Napisano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2006 no to spoko powiedz mi w takim razie jak mozesz np taka tioga 2.5 to ile ma mm szerokosci ?? co do ramy to tak rower caly kupilem w irlandiido tego jeszcze jest chyba na ryne k uk tak mysle na stronie diamondbacka sa tylko modele na rynek amerykanski:) znalazlem kiedys takiego w jakims sklepie internetowym ale nie mam tego adresu. zmierze zachwile rame i napisze jaki mam odstep w mm pozdro ok rama zmierzona odstep ok 70 mm (pisze okolo bo pomiar moze sie roznic o kilka:) ) w tym momencie mam zalozonego maxissa high rollera 2.1 i mam jeszcze po ok 15 mm odstepu po bokach opona o ile sie nie myle ma jakies ~ 40mm szerokosci aha a bieznik nie powinien byc problemem do ramy mam jeszcze jakies 25 ~ 30 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 nie powiem ci ile ma tioga bo nie mam jej teraz. jedz do sklepu w twoim miescie i przymerz jakąś gruba opone - dobre sklepy takie mają. wazne jest to ze opona prawie nigdy nie jest prosta i ma bicia na strony - wiec moze miejscami zaczepiac o rame. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_kartman Napisano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2006 hmmm problem w tym ze mieszkam w hiszpanii i w moim miasteczku jest tylko jeden sklep i koles ma najszersze Massi 2.0 moze mi zamowic szersze ale to juz rownoznaczne jest z tym ze musze je kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.