Skocz do zawartości

[opony] Czy 2.5 wejdzie do DB mt30 ?

eryk_kartman

Rekomendowane odpowiedzi

tego nikt ci nie powie ot tak po prostu - rozmiary opon sa rozne mimo tej samej podanej szerokości. 2.5 continentala to nie jest to samo co 2.5 tiogi. jedyne co mozna zrobic to zmierzyc. jesli rama jest rama do xc to moze sie nie zmiescic.

uzywalem w sumie opon 2.5 continentala diesel, tioga white tiger, syncros bht. najwezsza jest continental najszersza tioga. schwalbe space 2,35 jest tej samej szerokosci co powyzsze 2,5. producenci tylko teoretycznie trzymają sie rozmiarowki.

pamietaj tez ze takie opony zazwyczaj maja wysoki profil i nawet jesli szerokosc jest ok to opona moze zawadzac grzbietem bieznika o rame.

no to spoko powiedz mi w takim razie jak mozesz np taka tioga 2.5 to ile ma mm szerokosci ??

co do ramy to tak rower caly kupilem w irlandiido tego jeszcze jest chyba na ryne

k uk tak mysle :) na stronie diamondbacka sa tylko modele na rynek amerykanski:) znalazlem kiedys takiego w jakims sklepie internetowym ale nie mam tego adresu.

zmierze zachwile rame i napisze jaki mam odstep w mm

pozdro

ok rama zmierzona :(

odstep ok 70 mm (pisze okolo bo pomiar moze sie roznic o kilka:) ) w tym momencie mam zalozonego maxissa high rollera 2.1 i mam jeszcze po ok 15 mm odstepu po bokach opona o ile sie nie myle ma jakies ~ 40mm szerokosci :)

aha a bieznik nie powinien byc problemem do ramy mam jeszcze jakies 25 ~ 30 mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...