Ruski12 Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Witam, zamierzam kupić nową oponę na przód. Potrzebuję opony enduro, która się dobrze toczy na asfalcie, ale musi się dobrze trzymać we wszystkiech warunkach (lekkie błoto, luźne kamienie, korzenie itp.) wydaję mi się, że Schwalbe hans dampf będzie najlepsza, ale mogę się mylić. Jeśli macie lepszą propozycję, proszę was o podanie zalet i przewag nad moją propozycją.
lederfox34 Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Nie wiem czy czytałeś blog kolegi forumowego? mam nadzieję ze się nie obrazi https://www.1enduro.pl/opony-enduro-najlepsze-modele/
Mod Team sznib Napisano 25 Lipca 2017 Mod Team Napisano 25 Lipca 2017 się dobrze toczy na asfalcie, ale musi się dobrze trzymać we wszystkiech warunkach Takie rzeczy tylko w Erze Opona z bieżnikiem który dobrze się toczy po asfalcie będzie się kiepsko sprawować w błocie. Na to ma wpływ sam kształt bieżnika, lekkie opory to bieżnik niski, gęsto ułożony, za to na błoto najlepiej sprawdza się bieżnik wyższy, rzadko ułożony. Nie ma opon uniwersalnych, które będą się dobrze sprawować w każdych warunkach, trzeba iść na kompromisy.
Nial Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Może na tył Maxxis Minion SS a na przód coś typowo terenowego, albo też Minion?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.