Blizzard Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Stoję przed decyzją zakupu moich pierwszych butów SPD. Coprawda zakup przewiduję dopiero w marcu 2007, ale chcę wiedzieć wszystko (większość ) o poszczególnych butach które może mi zaoferować sprzedawca w sklepie. Chcę dokonać dobrego zakupu za rozsadną cenę, i nie przepłacać. Ważne aby były dopracowane, tzn. aby np. nie pekały klamry, nie ścierała się farba Po wstępnym przeglądnięciu allegro wybrałem takie: zaczynając od najdroższych: - DMT Matrix RSX - Shimano MTB SH-M225 - Shimano MTB SH-M181B Co ewentualnie można dodać do listy i co najbardziej jest opłacalne, co ma najlepszy stosunek jakości do ceny? A może ktoś zna buty które można dodać do tej listy P.S. Zależy mi na tym aby to były buty do XC, posiadały klamrę i były wytrzymałe, w miarę nieprzemakalne (w tym wypadku się nie znam na butach ) i najważniejsze: żeby wytrzymały kilka sezonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 zadne z tych butow nie sa nieprzemakalne... chcialbys jezdzic w lato w butach nieprzemakalnych??? osobiscie posiadam sidi bullet - zaplacilem za nie 440 PLN, nie maja klamry, nie sa nieprzemakalne ale... trzy rzepy trzymaja swietnie, wentylacja jest bardzo dobra, sztywnosc wystarczajaca, komfort jest naprawde wysoki, sa lekkie, no i po 4k km wygladaja prawie jak nowe (czesc zewnetrzna, wiadomo ze podeszwa jest porysowana)... tylko, ze sa drogie, jak na buty bez klamry... ale ja polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Z. tą nieprzemakalnością byłem tylko ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Ja jezdze w Shimano MTB SH-M225 przejechałęm ponad 2k km i jakos nie narzekam (jedyne co to ze cena spadła dosc sporo) . Zajrzyj tez na oferte firmy sidi tez maja ciekawa oferte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Przeglądając jeszcze allegro do listy modeli chciałbym dodać: - DIADORA TEAMRACER MTB P.S. Jak ktoś ma któryś z tych modeli obuwia to niech się wypowie co o nich sądzi. To taka mała proźba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja moge Ci polecić shimano 225 lub diadora skorpione carbon. Carbon na podeszwie naprawdę działa, sztwność jest super. Znajomi na takich jeżdżą i sobie chwalą. Ja uzywam sidi action II srs, carbonu nie mają ale za to wykonanie super. Są troche mało sztywne, ale skoro używa ich Absalon to znaczy że mona na nich jeździć A że kupiłem bardzo okazyjnie, bodajże za 90GBP to jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro4444 Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Droższe i z klamrą: http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=2364 tańsze: http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=2365 Mam te drugie i polecam szczerze. Buty tej marki mało jeszcze poularne są ale jakościowo o niebo lepsze jak porównywalne cenowo Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Gdybyś rzeczywiście szukał trwałych i nieprzemakających, to te spełnią Twoje oczekiwania http://arnik.freshsite.pl/product_info.php?products_id=2494 (oczywiście poza ceną :wink:) Pozdrowerek ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.