Szczurek_Artur Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Witam Zakupiłem sobie trzy uchwyty rowerowe Thule FreeRide 532. Podczas montażu przeczytałem w instrukcji że do belek aluminiowych,owalnych (a takie mam) należy wyjąć uszczelkę i za pomocą "wsuwki" wsunąć w rowek. Tak też zrobiłem, ale w Internecie zauważyłem że ludzie montują a takich samych belkach (aluminiowe,owalne) za pomocą obejm wbrew instrukcji. Czy jest jakaś różnica w rodzaju mocowania (głównie chodzi o względy bezpieczeństwa i łatwości montażu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Dobry wieczór Imho ze względów bezpieczeństwa (również ze względu na Twojego ubezpieczyciela i ewentualne dochodzenie w przypadku kraksy) zdecydowanie lepiej trzymać się na 100% instrukcji. W razie jakiejś wtopy/ wypadku i innych nieprzewidzianych wydarzeń, zawsze jesteś kryty - zamontowałeś to zgodnie z wymogami. Pozdrawiam, Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczurek_Artur Napisano 25 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.