jaszczompf Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Hej, Mam kilka pytań do użytkowników liczników rowerowych z GPS-em. Obecnie posiadam: Sigmę 12.12 STS na rowerze żony (bez kadencji) Roxa 5.0 u siebie (z czujnikiem kadencji STS i pulsometrem R1 na pasku - do noszenia na klacie) Polar M200 z pomiarem pulsu z nadgarstka (niestety bateria starcza na maks. 3-3,5h jazdy z włączonym GPS-em i pomiarem tętna. Problem z Roxem 5.0 i licznikiem 12.12 (oraz generalnie większością liczników) jest taki, że nie oferują automatycznego zliczania dziennych wartości i nie trzymają ich w pamięci. Zatem aby mieć codzienne wartości przejechanego dystansu etc., trzeba rano wyzerować tripa, wieczorem zrzucić ręcznie dane z licznika do Sigma Data Center, rano następnego dnia wyzerować tripa w liczniku - i tak co dzień. Jeśli przejedziesz danego dnia n kilometrów i wyzerujesz dane tripa, licznik przy zrzucaniu danych do Sigma Data Center nie będzie widział, że przejechałeś danego dnia cokolwiek. Nie wiem czy takowe urządzenie istnieje, ale szukam licznika rowerowego z GPS-em (bez czujnika prędkości na szprysze; kadencja także nie jest mi potrzebna) i odczytem pulsu z paska na klacie, do codziennego użytku, który to licznik sumowałby dzienne przebiegi i pamiętał je do momentu zgrania ich do apikacji na kompie (albo np. sprzętu, który wartości dziennie wysle automatycznie przez BT/ANT+ do mojego smartfona). Mniej więc zależy mi za obsłudze segmentów, okrążeń etc., a bardzie po prostu na GPS-ie i braku czujników na szprysze oraz na zliczaniu wartości dziennych bez konieczności ręcznego resetu wskazań licznika. Czy któryś z producentów liczników jest w stanie mi dogodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.