Skocz do zawartości

[rękawiczki] NorthWave Skeleton Full

PIOK

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o Wasze opinie na ich temat... Szukałem w innych tematach jednak tam nie ma za dużo opinii o Skeletonach... Szukam dobrych, trwałych rękawiczek CAŁOSEZONOWYCH (no pzoa zimą oczywiscie) a poniewaz mam dobre doświadczzenia z NW wybrałem włąśnie Skeletony.

będę wdzieczny za odpowiedzi

pozdrawiam

przejechałem już w nich ponad 500km i na razie całkiem nieźle się jeździ. troszkę ręka się poci w temp. ok 20 stopni ale w miarę szybko wysychają na wietrze więc nie jest to taki problem. ale latem może być różnie.

wykonanie mają dobre choć 3 nitki mi wylazły i musiałem je przypalić. poza tym bardzo pozytywnie. (choć już wiem, że kupił bym teraz Dirtpawy - wyglądały na solidniejsze :) )

hmm te Slooperide'y też ciekawa propozycja ale w katalogu sa podpisane jako rękawiczki do FR/DH... do XC to one pewnie nie będą za wygodne bo pewnie sztywniejsze sa i wiecej wstawek ochraniających rękę. KAtsumoto po zdjęciu i innych Twoich wypwoeidziach wnioskuję ze jeździsz XC... Chyba Skeletony lepsze będą bo ejdnak rękawiczki do grawitacji z natury są "masywniejsze" rpzez co mniej rpzewiewne etc.

jest ejszcze ejden model NW taki z pajęczyną nie wiem jak sie nazwywa, ale kumpel miał i rozpruły sie po jendym maratonie zdaje się :)

dzięki Majkel za wyczerpujące wypowiedzi :) chyab sie zdecyduję na Skeletony :)

pozdrawiam

Tak, ale na oficjelnej stronie nw nikt nie podaje, że są one do DH i FR. Zapytałem producenta, a mój styl jazdy hmmm... teraz przymierzam się do endurki, ale może jeszcze zmienie zdanie :) teraz rozważam skeletony i sloperide'y, cena ta sama, jakość wykonania sądze też na wysokim poziomie (bardzo wiele czołowych zawodników i zawodniczek jeździ właśnie ze skeletonami na łapach :) ) Budowa sloperide'ów wskazuje na świetną wentylację. Trzeba się bardzo poważnie zastanowić

ja się ejdnak bardziej do skeletonów skłaniam - lżejsze raczej są to w lecie ciepło może nie bedzie w paluchy :)

jeśli Ci zależy na "lżejszych" rękawiczkach to może przemyśl zakup modelu Sheriff. nie mają tyle gumy więc są bardziej przewiewne. tylko wizualnie nie są tak atrakcyjne jak Skeletony :)

Na pytanie które będą lepsze do enduro otrzymałem taką odpowiedź:

"Witam,

Sloperide są masywniejsze i przeznaczone do freeride'u. mają duży panel chroniący z gumy. skeleton są lepiej wentylowane i ten model lepiej sprawdzi się w enduro.

pozdrowienia"

Więc dla mnie jest wszystko jasne, biorę skeletony :) Licze że uda się je zamówić w okolicach 20 :) bo jeszcze troszeczkę kasy brakuje :P

sheriff też jest przeznaczony do FR/DH... ja szukam rękawiczek całorocznych (no poza zimą oczywiście) i wydaje mi się że te Skeletony będa chyba pasować poza tym no gdzie jak gdzie ale w rękawiczkach akurat liczy sie trochę design a ten sherif mi sie szczerze mówiąc wybitnie nie podoba:)

pozdrawiam

No to licz sie z tym, ze po pol roku zaczna sie pruc. Moj kumpel kupil sobie Skeletony pod koniec kwietnia i juz ma dziury miedzy palcami.

mam je juz pol roku i ani jednej dziurki nie ma. Sa jak nowe. Po poprstu Twoj

kolega zle dobral rozmiar. Zapewne za male i tyle. Pff

A wiesz co jeszczE? Mojego kolegi kolega ma kaczke na zlotym lancuchu

mam je juz pol roku i ani jednej dziurki nie ma. Sa jak nowe. Po poprstu Twoj

kolega zle dobral rozmiar. Zapewne za male i tyle. Pff

A wiesz co jeszczE? Mojego kolegi kolega ma kaczke na zlotym lancuchu

Jesli nie zauwazyles, to nie napisalem, ze sie popruja. Napisalem tylko, zeby sie liczyl z ta mozliwoscia. A co do kolegow - srednio mnie interesuje co i gdzie twoi koledzy nosza. Wiem tylko, jak te Skeletony sa uzytkowane i wiem, ze rozmiar jest dobry. Nie chcesz, nie wierz. Twoja sprawa.

Mam nadzieję że się nie poprują. Nie ma produktu idealnego i się z tym licze, jednym się prują drugim nie. Wiele zależy od tego jak się rzeczy traktuje i odpowiednie dobranie rozmiaru. Szczerze to mam wrażenie patrząc na liczby że będą trochę za duże, ale zobaczymy jak przyjdą :)

Mam takie rękawiczki od ponad pół roku. Na początku wszystko ok, dłonie nie pociły się, chwyt bardzo pewny, bardzo przydatna frotka na kciuku, no i ten misfitsowy design (wielokrotnie ludzie zwracali na nie uwage "wow, ale rękawiczki"... Ale jednak po jakims czasie zaczęły sie pruć na szwie. Zaszylem. Jeszcze poźniej przetarly sie od chwytów między kciukiem a palcem wskazujacym. Teraz to juz nagminnie odklejaja się kosteczki po wewnętrznej stronie, zwłaszcza na palcach wskazujacych (od dźwigni hamulca). Moim zdaniem: jesli chcesz ładnie/trendy/jazzy wygladać lub masz tyle kasy co Gunn-Rita Dahle żeby kupowac nowe rękawiczki co pół roku to kupuj. Ja nastepnym razem kupie albo cos taniego (bo i tak sie rozleci) albo dopłace do czegoś naprawde dobrego i TRWAŁEGO! Zraziłem się trochę do firmy Northwave, mam nadzieję, że inne ich produkty są trwalsze...

Tak się składa że mam ich buty i jestem bardzo zadowolony, nic się nie pruje, nie rozwala, wentylacja na bardzo wysokim poziomie, jedno małe przetarcie powstałe z mojej winy kiedy czymś zachaczyłem, ale nie powiększa się, poczeszwa trochę porysowana przez kilka moich gleb ale nic po za tym... A mam najniższy model butów MTB czyli Action i warte były 270zł. Dzisiaj już zostały wysłane do mnie skeletony ;)

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...