PIOK Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Bardzo prosze o Wasze opinie na ich temat... Szukałem w innych tematach jednak tam nie ma za dużo opinii o Skeletonach... Szukam dobrych, trwałych rękawiczek CAŁOSEZONOWYCH (no pzoa zimą oczywiscie) a poniewaz mam dobre doświadczzenia z NW wybrałem włąśnie Skeletony. będę wdzieczny za odpowiedzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lady Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Ja mam skeletony i sprawują sie bardzo dobrze! Dobrze trzymaja sie na łapkach , nie prują się no i design jest niezły ! Poza tym slyszałam wiele pozytywnych opini na ten temat wiec jest OK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark_viper Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Może za wiele nie pomoge, ale kupilem ostatni rękawiczki Six Six One Nytrate. Przebieg mają malutki, ale na razie bardzo dobrze sie sprawują i moge polecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 przejechałem już w nich ponad 500km i na razie całkiem nieźle się jeździ. troszkę ręka się poci w temp. ok 20 stopni ale w miarę szybko wysychają na wietrze więc nie jest to taki problem. ale latem może być różnie. wykonanie mają dobre choć 3 nitki mi wylazły i musiałem je przypalić. poza tym bardzo pozytywnie. (choć już wiem, że kupił bym teraz Dirtpawy - wyglądały na solidniejsze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 dirtpawy nie sa solidniejsze. na bierzaco w sklepie niechcacy oderwalem w nich pol gumy :l Skeletony posiadam aktualnie i nijak nie narzekam. moj brat ma foxy cos tam wyzsze od dirtpaw i po ok 500 km zaczely mu sie rozklejac a moje po 700 nic i nic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2006 oo dziękuję za odpowiedzi:) i prosze o dalsze wypowiedzi bo chciałbym mieć jak największą pewność co do nich a jak w nich z przyczepnością? tzn. pewnie trzyma się kierownicę? dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 A co sądzicie o Northwave'ach Sloperide?? Jeździ ktoś?? Bo szukam czegoś naprawdę mocnego na każdy teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 a jak w nich z przyczepnością? tzn. pewnie trzyma się kierownicę? IMO bardzo dobra. te "kostki" od dołu są z silikonu czy innego badziewia co sprawia, że ręce nie ślizgają się na kierownicy (nawet za rogi dość pewnie się trzyma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2006 hmm te Slooperide'y też ciekawa propozycja ale w katalogu sa podpisane jako rękawiczki do FR/DH... do XC to one pewnie nie będą za wygodne bo pewnie sztywniejsze sa i wiecej wstawek ochraniających rękę. KAtsumoto po zdjęciu i innych Twoich wypwoeidziach wnioskuję ze jeździsz XC... Chyba Skeletony lepsze będą bo ejdnak rękawiczki do grawitacji z natury są "masywniejsze" rpzez co mniej rpzewiewne etc. jest ejszcze ejden model NW taki z pajęczyną nie wiem jak sie nazwywa, ale kumpel miał i rozpruły sie po jendym maratonie zdaje się dzięki Majkel za wyczerpujące wypowiedzi chyab sie zdecyduję na Skeletony pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Tak, ale na oficjelnej stronie nw nikt nie podaje, że są one do DH i FR. Zapytałem producenta, a mój styl jazdy hmmm... teraz przymierzam się do endurki, ale może jeszcze zmienie zdanie teraz rozważam skeletony i sloperide'y, cena ta sama, jakość wykonania sądze też na wysokim poziomie (bardzo wiele czołowych zawodników i zawodniczek jeździ właśnie ze skeletonami na łapach ) Budowa sloperide'ów wskazuje na świetną wentylację. Trzeba się bardzo poważnie zastanowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 15 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2006 no owszem jeżdżą min Gunn Rita Dahle w nich jeździ tyle ze oni na każdy wyścig nowe dostają zapewne:) ja się ejdnak bardziej do skeletonów skłaniam - lżejsze raczej są to w lecie ciepło może nie bedzie w paluchy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 ja się ejdnak bardziej do skeletonów skłaniam - lżejsze raczej są to w lecie ciepło może nie bedzie w paluchy jeśli Ci zależy na "lżejszych" rękawiczkach to może przemyśl zakup modelu Sheriff. nie mają tyle gumy więc są bardziej przewiewne. tylko wizualnie nie są tak atrakcyjne jak Skeletony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 16 Października 2006 Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Na pytanie które będą lepsze do enduro otrzymałem taką odpowiedź: "Witam, Sloperide są masywniejsze i przeznaczone do freeride'u. mają duży panel chroniący z gumy. skeleton są lepiej wentylowane i ten model lepiej sprawdzi się w enduro. pozdrowienia" Więc dla mnie jest wszystko jasne, biorę skeletony Licze że uda się je zamówić w okolicach 20 bo jeszcze troszeczkę kasy brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIOK Napisano 16 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2006 sheriff też jest przeznaczony do FR/DH... ja szukam rękawiczek całorocznych (no poza zimą oczywiście) i wydaje mi się że te Skeletony będa chyba pasować poza tym no gdzie jak gdzie ale w rękawiczkach akurat liczy sie trochę design a ten sherif mi sie szczerze mówiąc wybitnie nie podoba:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Więc dla mnie jest wszystko jasne, biorę skeletony No to licz sie z tym, ze po pol roku zaczna sie pruc. Moj kumpel kupil sobie Skeletony pod koniec kwietnia i juz ma dziury miedzy palcami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejpok Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 ja mam zimowe skeletony i jestem zadowolony , nic sie nie pruje, a piore je po kazdej jezdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbieniecka7 Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 ja podobnie używam skeletonow i mam jak najbardziej dobre zdanie na ich temat ale z drygiej strony wazne jest rownierz jak ktio dba i urzytkuje rekawice mysle ze wiecie o czym mowie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Ja właśnie kupiłem na allegro skeletony oby dobrze się spisywały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 No to licz sie z tym, ze po pol roku zaczna sie pruc. Moj kumpel kupil sobie Skeletony pod koniec kwietnia i juz ma dziury miedzy palcami. mam je juz pol roku i ani jednej dziurki nie ma. Sa jak nowe. Po poprstu Twoj kolega zle dobral rozmiar. Zapewne za male i tyle. Pff A wiesz co jeszczE? Mojego kolegi kolega ma kaczke na zlotym lancuchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Skeletony sa fajne tyle ze drogawe widzialem fajne dartmoorki i to chyba jednak te dartmoory kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 mam je juz pol roku i ani jednej dziurki nie ma. Sa jak nowe. Po poprstu Twoj kolega zle dobral rozmiar. Zapewne za male i tyle. Pff A wiesz co jeszczE? Mojego kolegi kolega ma kaczke na zlotym lancuchu Jesli nie zauwazyles, to nie napisalem, ze sie popruja. Napisalem tylko, zeby sie liczyl z ta mozliwoscia. A co do kolegow - srednio mnie interesuje co i gdzie twoi koledzy nosza. Wiem tylko, jak te Skeletony sa uzytkowane i wiem, ze rozmiar jest dobry. Nie chcesz, nie wierz. Twoja sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Mam nadzieję że się nie poprują. Nie ma produktu idealnego i się z tym licze, jednym się prują drugim nie. Wiele zależy od tego jak się rzeczy traktuje i odpowiednie dobranie rozmiaru. Szczerze to mam wrażenie patrząc na liczby że będą trochę za duże, ale zobaczymy jak przyjdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qlX Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Mam takie rękawiczki od ponad pół roku. Na początku wszystko ok, dłonie nie pociły się, chwyt bardzo pewny, bardzo przydatna frotka na kciuku, no i ten misfitsowy design (wielokrotnie ludzie zwracali na nie uwage "wow, ale rękawiczki"... Ale jednak po jakims czasie zaczęły sie pruć na szwie. Zaszylem. Jeszcze poźniej przetarly sie od chwytów między kciukiem a palcem wskazujacym. Teraz to juz nagminnie odklejaja się kosteczki po wewnętrznej stronie, zwłaszcza na palcach wskazujacych (od dźwigni hamulca). Moim zdaniem: jesli chcesz ładnie/trendy/jazzy wygladać lub masz tyle kasy co Gunn-Rita Dahle żeby kupowac nowe rękawiczki co pół roku to kupuj. Ja nastepnym razem kupie albo cos taniego (bo i tak sie rozleci) albo dopłace do czegoś naprawde dobrego i TRWAŁEGO! Zraziłem się trochę do firmy Northwave, mam nadzieję, że inne ich produkty są trwalsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Tak się składa że mam ich buty i jestem bardzo zadowolony, nic się nie pruje, nie rozwala, wentylacja na bardzo wysokim poziomie, jedno małe przetarcie powstałe z mojej winy kiedy czymś zachaczyłem, ale nie powiększa się, poczeszwa trochę porysowana przez kilka moich gleb ale nic po za tym... A mam najniższy model butów MTB czyli Action i warte były 270zł. Dzisiaj już zostały wysłane do mnie skeletony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meXy Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Chciałbym kupić skeletony na zimę, ale czy na pewno to są rękawiczki zimowe? Sam fakt posiadania długich palców nic nie mówi o ich przeznaczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.