Arkowal Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Czy można gdzieś dostać benzynę extrakcyjną w Anglii?Jeśli tak to w jakim sklepie? Potrzebuje do wyczyszczenia łańcucha. Ewentualnie jakiś inny zamiennik w uk nadający się do tego zabiegu,gdzie dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tc2 Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 nie świruj, w kraju który wymyślił rowery, nie musisz się ślepo trzymać naszych sposobów kup dowolny degreaser, albo w markecie budowlanym, albo w sklepie motoryzacyjnym (w rowerowym będzie raczej drożej) jakikolwiek, np Gunk, za parę funtów. jak masz rower z przerzutką zewnętrzną i zakuwanym łańcuchem, to dokup w rowerowym maszynkę do mycia łańcucha i myj nie zdejmując. a jak jest spinka, lub krótki łańcuch jak u składaka, zdejm, i szejkuj w słoju, albo jak ja, w wyczyszczonym kartonie po mleku. nie czytasz ich forów? nie masz znajomych Angoli? świrujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Kolegów Angoli kilku mam,ale nie rowerzystów ;-) Maszynkę już zakupiłem. Zamiennik znalazłem white spirit :-)Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Jest jeszcze terpentin; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 A jak nie ma benzyny ekstrakcyjnej, to można umyć Pb 95, myje tak samo, tylko śmierdzi bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowal Napisano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Dzięki teraw.Domyślałem się,jednak ze względu na to,że rower trzymam w domu opcja ta odpadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.