Gość Napisano 23 Lipca 2017 Napisano 23 Lipca 2017 Hej, Mam zamiar wymienić swoją kierownicę ( Author, prosta, 680, 265g), głównie ze względu na wagę oraz fakt że chciałbym spróbować nieco szerszej. Jednak cały czas mam dylemat czy kupić kierownicę karbonową ( w moim budżecie jest tylko Accent Execute Carbon) czy pozostać przy sprawdzonym aluminium. Jakie jest Wasze zdanie? Czy to prawda że istnieje spora szansa że po upadku kierownica karbonowa może zostać uszkodzona?
gtb Napisano 23 Lipca 2017 Napisano 23 Lipca 2017 Możesz mieć obawy kupując wszelkie Ritchey'e czy FSA z Ali ale kupując "normalny" carbon nie ma większych obaw. Wylajtowane alu jest nawet bardziej podatne na uszkodzenia niż carbon. Akurat sztyce i kierownice accenta to przyzwoite produkty o dobrym stosunku jakość/cena .
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2017 Mod Team Napisano 23 Lipca 2017 Nawet Carbon bym rzekł jest bezpieczniejszy. Alu potrafi się złamać ni stad ni z owąd ... wczoraj latałeś dropy po 20m a dziś rano złapałeś za klamkę i została ci w ręce ... Historia prawdziwa. Mieliśmy w tym roku powypadkową kierownicę szosową fsa coś tam ... była ewidentnie złamana ... ale się trzymała i ciężko było francę dołamać do końca. Problem z Karbonatium jest taki .... ze pełno podróbek ...
PiPoLiNiO Napisano 24 Lipca 2017 Napisano 24 Lipca 2017 Taaaa... Tak wygląda mcfk za tysiaka po lekkim szlifie. Więc z wylajtowanymi kierownicami bym uważał. Ale już takie 160-180g nie sprawia problemów po upadku.
lewocz Napisano 24 Lipca 2017 Napisano 24 Lipca 2017 W podobnej cenie idzie Tokena kupić. http://allegro.pl/kierownica-token-mtx-karbonowa-720-31-8mm-156g-i6798403261.html Przymierzam się od jakiegoś czasu. Miałem ją w ręku, robi dobre wrażenie. Na razie używam łożysk Token do suportu i jak na mój gust REWELACJA. Gdyby inne komponenty były na podobnym poziomie to o jakość nie ma się co martwić. Kolor mnie tylko trzyma..wolał bym całą czarną.
montell81 Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Podepnę się pod temat i zapytam czy ktoś z Was miał do czynienia z kierownicą karbonową Mortop: http://allegro.pl/show_item.php?item=5399710967 Jej waga to zaledwie 89gr dla średnicy 25,4mm Czy ktoś z Was ma z nią doświadczenie lub zna jakiś odnośnik z opiniami o niej?
Gość Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Dostałem informacje od Velo że Execute Carbon może będzie na koniec sierpnia, ale nic nie gwarantują. W związku z tym zdecydowałem się na Funn Flame On 710. Jak dojedzie to opiszę swoje wrażenia.
Gość Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Podepnę się pod temat i zapytam czy ktoś z Was miał do czynienia z kierownicą karbonową Mortop: http://allegro.pl/show_item.php?item=5399710967 Jej waga to zaledwie 89gr dla średnicy 25,4mm Czy ktoś z Was ma z nią doświadczenie lub zna jakiś odnośnik z opiniami o niej? Miałem napisać że pewnie po przeskalowaniu do aktualnych wymiarów kierownic ( powiedzmy 700mm) waga wyjdzie zbliżona do tego co mamy teraz na rynku, ale cholera, wychodzi jakieś 106 gramów, lekko Mimo wszystko ja bym się trochę bał na tym jeździć, wydaje się że to już bardzo blisko granicy bezpieczeństwa i rozsądku. Z drugiej strony ostatnio widziałem siodełka z karbonu z wagą około 46 gramów i podobno nawet dają radę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.