Majkel Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Zdecydowałem się w końcu zakupić jakąś kurtkę z windstopperem. po przeglądnięciu forum i precla wybór padł na Biemme gdyż posiadam letnie ciuchy z tej firmy i mi odpowiadają. dokładnie na model Oregon WS. już miałem zamawiać u importera ale wyczytałem na preclu, że kurtki mają dziwne rozmiary więc postanowiłem przymierzyć. przy 193cm wzrostu i 85kg kupiłem koszulkę XL z tej firmy i leży idealnie więc lecę do pierwszego sklepu i mierzę. XL idealne na szerokość ale rękawy o wiele za krótkie XXL rękawy prawie prawie ale już szeroko się robi. XXXL - na długość idealna ale za szerokie rękawy w mankietach, strasznie duża objętościowo (po nachyleniu na brzuchu bym pewnie spiwór zmieścił ) i na dodatek kołnierz za szeroki gdzieś o 4cm więc stójka nie będzie chronić przed wiatrem. stwierdziłem, że się poddaję i zrezygnuję z zakupu. i teraz pytanie: czy wszystkie kurtki rowerowe na troszkę wyższe osoby są takie strasznie szerokie? i czy mają takie być? wydawało mi się, że ubrania rowerowe powinny być w miarę obcisłe i patrząc na zdjęcia na stronie Biemme tak wyglądają... i drugie pytanko: jakich producentów mających w ofercie ciuchy z windstopperem (lub dobrym odpowiednikiem) możecie polecić? ktoś zachwalał mi Shimano XTR z windflexem ale jakoś mam opory przed odzieżą tej marki. Do wydania mam ok 400zł. Pomożcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiubikpl Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 rozejrzyj się za ciuchami GORE bikewear Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 17 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2006 zapowiadają się nieźle ale ceny sklepowe kolekcji rowerowej zaporowe jak dla mnie Cycling Vision - 719zł CountDown - 899zł Touring - 999zł na allegro można znaleźć taniej ale czy to ta sama firma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Zapytaj lub poszukaj na www.ngt.pl Pewnie mają sprawdzonych sprzedawców albo czarną listę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Majkel mam 183cm i uzywam Biemme Folsom`a w rozmiarze L (czyli 4). W kurtkach rowerowych kroje są inne. Rękawy z założenia mają być krótsze niż przy normalnych kortkach. Mi przy pozycji rowerowej siegaja nadgarskow. Jezeli chodzi o jakosc biemme to moge szczerze polecic. Kupilem ja w bardzo przyzwoitej cenie i sprawuje sie wysmienicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2006 właśnie zastanawiam się nad Folsom. udało mi się przymierzyć XXL i jest raczej dobra. gdzie kupowałeś? interesował by mnie chyba bardziej kolor czerwony ale nigdzie nie widziałem... w jakich temperaturach w niej jeździsz i jak się sprawuje? ogólnie problem był z modelem Oregon - ten ma jakieś dziwne rozmiary. upierałem się przy niej bo ma odpinane rękawy ale już mi przeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 http://8a.pl/index.php?str=prod_big&idk=17...podkat=&subkat= lafuma jest chyba najlepsza jesli chodzi o cena/jakosc , kurtke o podobnym ukladzie kieszeni dorwałem za 400zł o taką http://www.polarsport.pl/index.php/mkSklep...ziez,6/Itemid,/ musisz połazic po stacjonarnych,bo inaczej ciezko bedzie coś do 400,za 500 szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Kurke kupowalem w harfie harryson wrocław. Tylko tam widziałem biemmy a i tak tylko te modele (w obydwu kolorach). Jest to bardzo cieply windstopper (jesienno-zimowy). Smigam w nim jak temp spada ponizej 15. Jak jest wilgoc i wiatr to przy wyzszych. Sprawdza sie tez w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2006 mi znów mówiono, że powyżej 10 stopni w tej kurtce jest za ciepło... szukam jakiejś kurtki pod która wystarczy sama koszulka i można jeździć nawet w chłodne dni. Folsom będzie dobra? ewentualnie może wziąć jakiś lżejszy windstopper i bluze z polarteca powerdry ? i niestety nie mogę znaleźć nic w kolorze czerwonym lub żółtym. wszystko niebieskie zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Biemme ma naprawdę dziwną rozmiarówkę. Dla mnie normalnie musi być jeden rozmiar większy niż normalnie noszę. Ale za to bluza którą sobie kupiłem jest naprawdę fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Folsom jest bardzo cieply... Poszukaj lepiej cienszego troche bo wtedy mozesz regulowac sobie bluzą ocieplana jeszcze... W folsomie w koszulce+bluzie+windstopperze mozesz smialo przy minusowych temp jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 21 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2006 wstępnie wybrałem sobie bluzę Biemme Nozar i ewentualnie pod spód jakaś koszulka z polartec'a jak będzie chłodno. sądzę, że powinno wystarczyć nawet na lekkie mrozy choć polecano mi jeszcze model Moowinter ale nie mam pojęcia co to jest to PBT z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 wstępnie wybrałem sobie bluzę Biemme Nozar i ewentualnie pod spód jakaś koszulka z polartec'a jak będzie chłodno. sądzę, że powinno wystarczyć nawet na lekkie mrozy choć polecano mi jeszcze model Moowinter ale nie mam pojęcia co to jest to PBT z tyłu A ja sugerowałbym jeszcze taki zakup http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3922 - odzież sprawdzona, cena odpowiednia, kolor odpowiedni ;-) Pozdrowerek ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bighunter Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 wstępnie wybrałem sobie bluzę Biemme Nozar i ewentualnie pod spód jakaś koszulka z polartec'a jak będzie chłodno. sądzę, że powinno wystarczyć nawet na lekkie mrozy choć polecano mi jeszcze model Moowinter ale nie mam pojęcia co to jest to PBT z tyłu PBT to cos podobnego do Super Roubaix. mierzylem wszystkie kurtki biemme dosteone obecnie najfajniesze wg mnie to oregon i moowinter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 nie mam pojęcia co to jest to PBT z tyłu Materiał budową podobny do Lycry (Spandexu), tylko że mniej elastyczny, mniej podatny na zmechacenie i wytrzymalszy. Pozdrówko FORUMOWICZE :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.