bts Napisano 25 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Ja swoją przygodę z tym serwisem zakończyłem, widać tam straszną tendencję do wyśmiewania wszystkiego i wszystkich, a jak przyjdzie co do czego to nikt nie potrafi udzielić prostej odpowiedzi. Sam jestem trochę "śmieszkiem", ale są pewne granice a tam przekraczane są one dość często. Owszem, zgadzam się. Też miałem ochotę usunąć, ale po prostu obniżyłem swoje wymagania i odwiedzam ten portalik z rzadka i na krótko A i tak czasem po paru minutach przeglądania zamykam kartę myśląc, co ja robię ze swoim życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 25 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Oratcia są dla bab. Na konkretne rany/rozcięcia najepiej po prostu nasikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Kiedy po stłuczeniu kolana wracaliście do jazdy? Miałem wyjść dzisiaj ( minęło 1,5 tygodnia), jednak przy robieniu przysiadów czuję minimalne "uwieranie" w kolanie. To już moment że można wracać do jazdy czy wstrzymać się jeszcze kilka dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 (edytowane) Jak nie miałeś jakiejś bani ( opuchlizny ) na kolanie, to powoli możesz próbować. Robienie przysiadów na pewno jest bardziej obciążające niż ruch okrężny podczas pedałowania. Sugeruję więc przestać robić przysiady, a zacząć powoli kręcić. Powiem Ci tak : u mnie po silnym stłuczeniu uda podczas chodzenia w dniu poprzedzającym jazdę nie było idealnie, chociaż w miarę OK, więc kolejnego dnia ( równo tydzień od gleby ) z lekką obawą nastąpił dosiad mojego żwawego kuca i okazało się, że obawy szybko się rozwiały wraz ze wzrastającym pędem powietrza PS Jako ciekawostkę dodam, że w obitej nodze mrowienie lub jak kto woli " prądy " nocne utrzymywały się przez ok. miesiąc od upadku ( prawdopodobnie na korzeń ). Gleba była dość konkretna, bo nie można było normalnie ukucnąć. Edytowane 30 Lipca 2017 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 Jak nie miałeś jakiejś bani ( opuchlizny ) na kolanie, to powoli możesz próbować. Po przysiadach nie miałem, po glebie miałem i to niezłą Całe szczęście że uderzyłem od góry kolana i nie oberwał staw itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Wszystko zależy od rany..... ja polecam żele hydrokoloidowe, dobra rzecz i sprawia, że nic się do niczego nie przykleja lub w jeszcze lepszej wersji opatrunki hydrokoloidowe. Przy płytkich otarciach właściwie nic nie trzeba robić, prócz oczyszczenia rany i jej dezynfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Jest jeszcze coś takiego jak Balsam Szostakowskiego.Na otarcia jak znalazł,regeneruje tkankę bardzo szybko.Od zawsze w domu stoi w apteczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilosera Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Testowałem ostatnio po szutrowej przecierce octanisept + bactigras (może być inny opatrunek "nieprzywierający", w każdej aptece coś doradzą) + na wierzch gaza zbierająca wysięk. Bezbolesna zmiana opatrunku i bardzo szybko zagojone rany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tudek Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Opatrunki Hydrokoloidowe granuflex, granuflex extra thin, granuflex bordered no i jest jeszcze pasta granugel tworzą barierę antybakteryjną, dla dzieci idealne bo nie boli zdejmowanie i nie trzeba tak czesto zmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Przychodzi mi do głowy taki temat: mała apteczka do codziennej jazdy po mieście. Zestaw środków, które przewozilibyśmy czy to w podsiodłówce czy pod ramą. Taki, który nie bedzie wrażliwy na upływ czasu, niskie i wysokie temperatury. Dzieciak mi się wyglebił, otarcia krew i łzy, niczego nie miałem przy sobie, mama koleżanki musiała ratować zawartością swojej damskiej torebki. Macie jakieś pomysły? Gotowe zestawy pod siodło/pod ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Ja mogę zaproponować ozonowanie wszelkich ran w celach skutecznej i bezbolesnej dezynfekcji i przyśpieszenia gojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 W dniu 2.05.2019 o 12:49, Labell napisał: Ja mogę zaproponować ozonowanie wszelkich ran w celach skutecznej i bezbolesnej dezynfekcji i przyśpieszenia gojenia. No ale to raczej nie w trasie. Jak się ozonuje rany w warunkach domowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Zewnętrznie (w postaci oprysku z ozonowanej wody destylowanej oraz „buta ozonowego” czyli podanie bezpośrednio na ranę mieszaniny tlenowo-ozonowej). Można tez zrobić oliwę z oliwek ozonowaną i olej lniany. Do wszystkiego potrzebny jest generator ozonu np. z aliepxress wersja z pompką powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 W dniu 2.05.2019 o 11:07, R10 napisał: Przychodzi mi do głowy taki temat: mała apteczka do codziennej jazdy po mieście Do krótkiej jazdy to butelka płynu do odkażania np. Octenisept. Do tego gaziki jałowe i plaster. Po powrocie do domu porządne umycie wodą z mydłem i dalsze leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilla36 Napisano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Ja polecam Octenicare - bardzo skuteczny krem na takie dolegliwości. Chwila - moment i otarcia nie bolą i znikają. Serio - stosowałam już nie raz, więc wiem to z własnego doświadczenia, a krem staram się mieć zawsze przy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi