dzik333 Napisano 21 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Witam, w terminie 12- 14/15 chcieli byśmy grupą (z 10 osó z Tarnowa pojechać pozwiedzać co ciekawego w tamtych okolicach. Opcje są dwie albo w jednym miejscu robimy bazę wypadową i co dzień w inną stronę jechać albo po prostu jechać prosto z Wrocławia w kierunku Srebrnej Góry. Początkowo zakładałem by nad zalewem Sulistrowice zrobić bazę wypadową ale to też jakoś może nie pyknąć z względu iż Wrocek z 40km i Srebrna góra 40km w jedną stronę wiec już z powrotami po 80km wychodzi a gdzie jeszcze odbić coś zobaczyć i zrobić. Trasy najlepiej mix terenowy (ścieżki, asfalty itp.) że względu iż cześć weźmie turystyki inni mtb. Grupa Turystyczna wiec bez niepotrzebnych ciśnień tak z 80km max 130km można dziennie porobić. Pewnie ktoś przerabiał już tamte tereny więc podpowie coś ciekawego gdzie warto przejechać co zrobić i zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKi_79 Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Cześć Bez rozpisywania się 1 Dzień proponuje spędzić we Wrocławiu, jest co porobić i zwiedzać 2 i 3 dzień to zmiana bazy noclegowej z Wrocławia na Świdnicę albo Wałbrzych Świdnica jest dobrą bazą wypadową do: -góra Ślęża -zalew mietkowski (jak przypali słońce) -zamek Grodno i zapora wodna w Zagórzu śląskim -sztolnie W Walimiu -zamek Książ w Wałbrzychu A zalew susiltrowice --- nie istnieje brak wody Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik333 Napisano 27 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Zalew Sulistrowicki już zalany wodą. A czy masz dostęp do jakiś ciekawych tras już skonstruowanych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKi_79 Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Ok zalew napełniają masz racje. Mieszkam pod Wrocławiem i moje śmiganie na rowerze jest w obrębie 40 km od domu. Tras rowerowych nie znam .... ale te miejsca znam i mogę polecić z czystym sumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asia123 Napisano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 Cześć Bez rozpisywania się 1 Dzień proponuje spędzić we Wrocławiu, jest co porobić i zwiedzać 2 i 3 dzień to zmiana bazy noclegowej z Wrocławia na Świdnicę albo Wałbrzych Świdnica jest dobrą bazą wypadową do: -góra Ślęża -zalew mietkowski (jak przypali słońce) -zamek Grodno i zapora wodna w Zagórzu śląskim -sztolnie W Walimiu -zamek Książ w Wałbrzychu A zalew susiltrowice --- nie istnieje brak wody Pozdrawiam Dobrze opisane ja ostatnio byłam w Łomnicy obok Głuszycy polatać po lokalnych górskich ścieżkach i powiem że jak dla mnie było super. W sumie to nawet przez przypadek wjechałam do Czech Jednym słowem dobre miejsce wypadowe na MTB i czeski smażony ser Zabawa z rowerem przez weekend na 100% a potem nocny grill w Agroturystyce Gościniec . Nocleg jak dla mnie super i gorąco go polecam. Dla zainteresowanych zostawiam namiar http://gosciniecagro.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.