heavy_puchatek Napisano 26 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Mam ramę 15" i Scott uznał, że umieści koszyk w debilnym miejscu - wysoko na rurze. Ledwo dało się wcisnąć z bólem bidon 500ml. Przeszkadzło mi to zawsze, ale nigdy nie myślałem o tym, zeby coś z tym zrobić. Uznałem, że nie chce mi się wiercić w niespecjalnie ciekawym miejscu i nie bardzo miał bym czym, więc oddałem do serwisu rowerowego. Zapłaciłem całe 45zł i mam mocowanie bidonu tam gdzie chciałem, nówka sztuka jak z fabryki. Przy takich kwotach (jak ktoś ma sprzęt do wywiercenia otworu pod kątem albo dużo miejsca w ramie i wejdzie mu wiertarka to prawie za darmo - w rurze podsiodłowej akurat nie problem wiercić) wg mnie szkoda czasu na półśrodki, pewniejszego mocowania nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 26 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 45... drogi ten Wroclove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ja się podepnę z pytaniem. Mam w ramie jedno mocowanie do bidona w którym są przekręcone nitonakrętki. Ma ktoś pomysł jak wykręcić z tego stare śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 27 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ja bym się nie pipał w szczype, tylko rozwiercił. I założył nowe nitonakretki i śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Nie sądziłem, że znów będę się nad tym zastanawiał, ale: Czy w ramie węglowej też można nie szczypać się, zrobić dziurkę i wsadzić nitonakrętkę, czy w nich seryjnie jest jakieś inne mocowanie i wiercenia nie poleca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Załóż trytytki a jak Cie będą wnerwiać to dopiero myśl o psuciu roweru : P No i wierconą ramę trudno będzie sprzedać jak zachce Ci się zmianiać rower .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek232 Napisano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2017 Może takie coś https://rowerplus.pl/adaptery-koszyka-na-bidon/5539-zefal-gizmo-adapter-koszyka-bidonu-2017.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Trochę to trwało, rower zamówiony i dotarł. Na razie wygląda na to, że adaptery raczej odpadają bo mają pewną grubość i będzie kolizja z drugim koszykiem, wszystko blisko siebie. Ale za to mogę złapać koszyk na sztywno przy użyciu jednej śruby, więc przy drugiej będzie taśma izolacyjna i trytytka. Jak to się nie sprawdzi i zacznie ruszać to pewnie prędzej czy później będzie dziura i nitonakrętka. Ale nie jest źle, wychodzi mi, że do miniaturowej ramy wsadzę na styk bidony 2x1000ml, gdyby inserty były trochę niżej byłby większy problem. Zdjęcia pacjenta niżej - zobrazowana ilość miejsca, bidon z koszykiem złapanym na jedną śrubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak masz szose to kup sobie uchwyty na bidon mocowane na sztycy/ jarzmie. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Sukces jest, chociaż połowiczny. Tzn zmieszczą się dwa litrowe jak widać na zdjęciu, ale koszyk na podsiodłowej jest zamocowany na jednej śrubie. Tego typu koszyka nie ma za co złapać opaską niżej, nie zwróciłem w sklepie na to uwagi. Ale coś z tego będzie. A bidon za siodełkiem owszem, czemu nie, są i takie adaptery na dwie sztuki. Oprócz, nie zamiast. Ja nie cierpię stawać nigdzie po drodze Chociaż lato już się kończy i na razie zapotrzebowanie na płyny spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 A bidon za siodełkiem owszem, czemu nie A gdzie dętka, komplet naprawczy i takie tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Czekają w domu / samochodzie/ innym miejscu startu na mój powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Na mnie tak kiedyś w Szklarskiej 4 nadplanowe godziny czekały ; )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 A nie można wziąć zwykłego najtańszego koszyczka na bidon, podłożyć kawałka dętki, żeby się nie ślizgał i złapać na trytki? Bo jakieś wiercenie w ramach czy kupowanie drogich uchwytów to chyba widły z igły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nath_147 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 W dniu 29.08.2017 o 20:22, wkg napisał: A gdzie dętka, komplet naprawczy i takie tam ? małe chińskie rączki już i ten problem rozwiązały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 @up, do szosy ok, do MTB pudło. Akurat tam leci spooro błota. No chyba że ktoś lubi wodę z piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi