AXE95 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Witam, chciałbym zapytać specjalistów od serwisu jakie mogą być przyczyny wybicia lewej uszczelki kurzowej. Amor jest już po drugim serwisie i po jakimś czasie ( za pierwszym razem 350 km a za drugim po 750 km) wypada uszczelka. Generalnie raz amor jest w porządku a czasami jest zbyt miękki / zbyt twardy. Rozumiem, że problem wynika z ciśnienia w komorach. Mógłby mi to ktoś wyjaśnić dokładniej i jakie koszty mogę ponieść? Oraz czy w ogóle da się to naprawić :/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) do wymiany standardowo wszystkie oringi komory powietrznej Do sprawdzenia: ewentualne rysy na elementach oraz czy kolejność montażu elementów komory powietrznej jest poprawna (czy np podkładki są po kolei) Edytowane 18 Lipca 2017 przez rkopec16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 No i czy serwis nie odwalił kaszany wstawając uszczelki kurzowe od innego amortyzatora/rocznika lub ew. może wcale ich nie wymieniał. Widziałem kilka x takie rzeźby, że w zasadzie wiele mnie nie zdziwi. Te amortyzatory pod warunkiem naprawdę odpowiedniego serwisowania są długowieczne. Jednak są serwisy, które nie powinny dotykać amortyzatorów. Widziałem już np. kurzówki wstawione na jakieś czerwone lepiszcze (trzeba było praktycznie wykuć je z gniazd) jak i podpasowane od czegoś innego a że za szerokie były to oskrobane nożem jakimś. Jak pod uszczelką jest jakiś smar to już jest dobrze (dedykowany rzadko się zdarza, zwykle to zielony motorex). Odnośnie kapryśnej pracy to problemem może być nieodpowiedni olej w tłumiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi