BlackHawkPL Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 WITAM WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW! Ostatnio zacząłem rozglądać się za rowerem, ponieważ mój staruszek już się sypie. Podczas szukania odpowiedniego dla mnie roweru natrafiłem na Cube Aim SL o rozmiarze kół 27,5 cala z 2016 roku https://www.google.pl/search?q=cube+aim+sl+27.5+2016&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-ycjFuZPVAhXnCJoKHek4BvcQ_AUICigB&biw=1600&bih=794#imgrc=fSthpY2MQzTTNM: Szukam roweru do jazdy dość krótkich tras (20-30 km), oraz szybkiego przedostania się po mieście. Spodobało mi się jeżdżenie po schodach oraz amatorskie skakanie. Chciałbym wiedzieć czy ten rower będzie dobrą bazą na dalszą rozbudowę (Wymiana amortyzatora itp.). Najbardziej boję się o ramę. Czy wytrzyma moją "wyczynową" jazdę w przyszłości? ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI I RADY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Aim to ugrzeczniony rower do XC (czyt. przejaźdźki po polu) a nie do stuntu . Rama w tym przypadku nie jest bazą do jakiejkolwiek rozbudowy nawet bez zmiany zastosowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackHawkPL Napisano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 W Takim razie jaki rower polecasz do moich zastosowań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Z budżetowych do wariactw to popatrz na kross selt, dartmoor gamer czy ns bike clash. Jeśli chciałbyś rower na którym dałoby się jeździć a dodatkowo nie połamałby Ci się na schodach czy średnim dropie to rozejrzyj się za rowerem trialowym (sztywniak enduro) np. dartmoor hornet czy primal, kross dust z droższych np. kona explosif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackHawkPL Napisano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Gdy wpisuje KROSS Selt to wyskakuje mi miejski. Na pewno dobrze napisałeś? Bo na damce raczej nie poskacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Kross sett Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackHawkPL Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 A może coś mniej dirtowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Już pisałem o trialach - primal, hornet, explosif, dust, jig... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackHawkPL Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Ok dzięki! A i jeszcze jedno pytanko. Nie ma czegoś tak do 2k co by się nie złamało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Używkę poszukaj. Primala czy horneta można trafić za małe pieniądze czasami. Oczywiście mowa o tych wersjach podstawowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.