Author roadbiker Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 (edytowane) Witam. Chciałbym przedstawić wam moje doświadczenia z oponami Ritchey Cross Bite Które były zamontowane seryjnie w moim rowerze. Moje opony miały rozmiar 700x38 i były to opony do roweru trekingowego ,a ich zastosowaniem była nawierzchnia asfalt-szuter. Co ciekawe były one przystosowane do ciśnienia od 5 do 7 bar ,a w praktyce najlepiej sprawowały się przy ok. 6-6,5 bara. Przy ciśnieniu granicznym 5 bar przy agresywnej jeździe kończyło się zerwaniem wentyli z dętki. Opony miały kremowe, niepokryte gumą paski po po bokach co bardzo poprawiało ich estetykę. Dość agresywny i przy tym prosty bieżnik w połączeniu z miękką mieszanką gumy pozwalał nieźle radzić sobie na szuterku czy nawet piasku i nie powodował przy tym, dużych oporów na asfalcie. Ogólnie opony zachowywały się bardzo cicho i dawały dobra przyczepność, o dziwo także podczas deszczu. Nie ścierały się zbyt szybko ale próby jazdy bokami kończyły się sporymi starciami i właśnie przez taką zabawę po 3 latach musiałem je wymienić. Edytowane 11 Października 2006 przez Ecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dziękujemy, ale następnym razem prosimy założyć temat zodnie z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATÓW. Pozdrówko porządkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author roadbiker Napisano 11 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2006 przepraszam. nie zauważyłem tego akapitu. leciałem po łebkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi