PenigroX Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Witam 2 pytanka Czy jak wyjmę klocki hamulcowe i będę jeździł bez nich ( nie będę hamował tym hamulcem coś się stanie )? Czy przy hamowaniu bez klocków tłoczki mogą wypaść albo coś się z nimi stać ? Dodam że płynu prawdopodobnie są znikome ilości bo klamka jest luźna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Nic się nie stanie, co najwyżej wpadnie trochę brudu więc będziesz musiał przed montażem nowych wyczyścić zacisk od środka. Czemu chcesz tak zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ponieważ mam prawdopodobnie krzywą tarcze a rower na gwarancji będe mógł oddać za tydzień + bo czekam na informacje aż dojdzie nowa tarcza . Natomiast teraz wyjeżdżam na kilka dni na wakacje i rower będzie mi potrzebny a tarcza bije o klocki na tyle mocno że koło prawie w ogóle się nie kręci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 No to rozepchaj klocki i wtedy sprawdź. Jak nie pomoże, lepiej moim zdaniem jeździć bez tarczy aniżeli bez klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 To tylko chwilowy zabieg ale widzę że ostro jest wyjąłem te klocki i tarcza bije na tyle mocno że ledwo ustawiłem żeby nie biła o zacisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Dlatego uważam by zdjąć tarcze Większość zacisków jest taka że z nowymi klockami nic sie nie stanie nawet po zaciśnięciu klamki kilkukrotnie, bez nich, tłoki wypadną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Jakbym miał jeszcze czym to zrobić ^ ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Prawdopodobnie Torx T25 lub T27. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PenigroX Napisano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Dobra jednak udało się i zdjąłem tarcze więc sprawa rozwiązana dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.