biker80JG Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Mam pytanko. Jak sie mierzy długosc mostka? cały mostek? czy tylko od osi widelca do łacznika na kierownicy?
topol Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 od OSI do OSI otworu. Czyli od srodka otworu kiery, do srodka otworu rury sterowej
biker80JG Napisano 11 Października 2006 Autor Napisano 11 Października 2006 Dzięki za odpowiedz i jeszcze jedno pytanie bo szykuje sie do kupna mostka opis ponizej. O co chodzi wznos +/- 6 czyli jak (+) to 6 stopni w góre i na odwrót jak odwróce? i mocowanie na kierownicy do górala to te 31,8 a widelec ma jednakowa srednice? Z jakim wznosem wiec lepiej sie jezdzi ujemnym czy dodatnim? Chciałbym sie upewnic Pozdrawiam Mostek WCS [XC, Maratony] 289,00zł Mostek do zawodowego XC. > Wykonany z nowego stopu aluminium TRX78 w technologii 3D-Net zapewnia mu bardzo dużą wytrzymałość i lekkość (jeden z najlżejszych mostków w swojej klasie dostępnych na rynku). > Polerowane mocowanie kierownicy na 4 śruby dzięki 180° styku z kierownicą ogranicza wibracje i naprężenia przenoszone na kierownicę (nadaje się zarówno do kierownic aluminiowych jak i karbonowych). > Asymetryczne nacięcie redukuje naprężenia przenoszone na widelec. > Odwracalny- możliwość zamontowania z kątem dodatnim i ujemnym. > Wznos: +/- 6°. > Mocowanie kierownicy: 25.4/25.8(szosowy)/31.8mm. > Mocowanie widelca: 28.6mm. > Waga: realna 105g (110mm).
bialykom Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 O co chodzi wznos +/- 6 czyli jak (+) to 6 stopni w góre i na odwrót jak odwróce? dokladnie tak. rura sterowa widelca, do ktorej przykrecasz mostek, ma jednakowa srednice. to, czy wygodniej ci jezdzic z ujemnym, czy dodatnim wzniosem musisz juz sprawdzic sam
eryk_kartman Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 to z tego co mam rozumierc wszystkie dlugsci jakie podaja w sklepie sa os osi do osi ??? bo z tego co ogladalem a przymierzam sie tez do wymiany mojej tiogi na cos krotszego to te mostki np Dartmoor Warbird ma 45 mm dlugosci i z tego co widze to nie jest to raczej od osi do osi ( od osi do osi to moze ze 20mm to bedzie) na pewno tak jest z ta dlugoscia???? a tak wogole to co sadzicie o tym mostku i o kierze DA-BOMB Tribal oczywiscie wszystko na 31.8 http://www.allegro.pl/item131051113_nowy_m...ytrzymaly_.html http://www.allegro.pl/item131014987_nowa_k...wybuchowa_.html
rowerzystka Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Na 100% tak. Sporo kombinowałam z mostkami i wiem, że mierzy się od osi do osi. Ja tak mierzyłam, w sklepach też tak samo.
Rulez Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 biker80JG Dzisiaj, 13:46 Post #3 Amator Postów: 68 Skąd: Jelenia Góra Wiek: 26 Sprzęt: FUJI Z jakim wznosem wiec lepiej sie jezdzi ujemnym czy dodatnim? To już zależy tylko od ciebie , każdy ma inne preferencje - choć sportowcy mają prawie zawsze na minus . Mostek WCS[XC, Maratony] 289,00zł Coś drogo , tu jest taniej : http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=711&did=120&l=pl
Sixer Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 A tu jeszcze taniej tu zresztą też tylko to jest na 25,4
biker80JG Napisano 12 Października 2006 Autor Napisano 12 Października 2006 Dzięki za te stronki z cenami rzczywiscie duoz taniej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.