Skocz do zawartości

[napęd] Czy przyjmie nowy łańcuch

tomiii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

chciałem się poradzić czy wg Was napęd przyjmie nowy łańcuch?

Obecny łańcuch jest wyciągnięty sporo ponad 1 % (tzn miarka wchodzi cała i jest luz), łańcuch przeskakuje na 6 biegu z tyłu.

post-204401-0-31873400-1500236938_thumb.jpg

post-204401-0-32164400-1500236943_thumb.jpg

post-204401-0-95026900-1500236948_thumb.jpg

post-204401-0-07691400-1500236953_thumb.jpg

Napisano
łańcuch przeskakuje na 6 biegu z tyłu.

Kaseta nie wygląda na specjalnie sfatygowaną , ale jeśli skacze na szóstce to do wymiany może być kaseta + łańcuch. Nie kupuj HG40 ani nic niżej. Weź coś od kmc.

Korba w sumie już dość wyślizgana na dwójce i może się okazać , że jednak coś więcej wymienisz. 

Napisano

A czy przeskakiwanie na kasecie nie może być spowodowane przez wyciągnięty łańcuch? Czy dobrze kombinuje aby wymienić łańcuch i sprawdzić czy jest ok ?

Czy może jeździć dalej i szykować się na wymianę całego napędu?

Jeżeli chodzi o łańcuch to myślałem o KMC X8 93 ponieważ nie jeżdżę jak jest mokro a cena wydaje się przystępna.

Napisano

a łańcuch masz przyrdzewiały :teehee:

Rower niedawno kupiłem, taki już był.

@Puklus

Ze względu na to że widoczne zużycie czy fakt że przeskakuje?

Napisano

Ze względu na to że widoczne zużycie czy fakt że przeskakuje?

Jedno i drugie. Jak już przeskakuje to wymiana samego łańcucha nigdy nie załatwi sprawy. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

A czy do korby w tym stanie warto kupować jakąś lepszą kasetę? Zastanawiam się nad hg51 i pytanie czy warto do niej dokładać czy wystarczy hg41 bo korba i tak nie dożyje tyle co kaseta ?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakiś dobry łańcuch daj do tego to napęd Ci na chwilę wystarczy.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...