kasztelan20 Napisano 15 Lipca 2017 Napisano 15 Lipca 2017 Cześć. Od nowości mam rower Unibike Mission 2010. Do tej pory zmieniłem w nim klamki hamulcowe na shimano deore, manetki przerzutek na shimano alivio, przerzutkę tylną na shimano alivio, tylne koło na Alexrims ace18 26", dorzuciłem także spd m520. Generalnie z roweru jestem zadowolony ale myślę, że przyszedł czas na kolejne modernizacje. wydaje mi się, że czas najwyższy by był zmienić mechanizm korbowy. Myślałem o shimano deore. Proszę was o poradę, co warto zmienić a może w ogóle nie warto inwestować ?
yaro8558 Napisano 15 Lipca 2017 Napisano 15 Lipca 2017 Ja bym zaczął zbierać na nowy rower, a tego dojezdzil do końca.
kasztelan20 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Napisano 16 Lipca 2017 A na przykład kupno nowej ramy, korby i widelca plus przełożenie reszty nie wyszłoby lepiej?
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2017 Napisano 16 Lipca 2017 Przede wszystkim zrób sobie rabunek sumienia i na poważnie przemyśl co ci nie pasuje (np. wielkość kół, masa, geometria, amortyzacja, sztywność i zwarość, zużycie...) i pod tym kątem ustal sobie jakiś cel/strategię do której będziesz dążył średnio/długo-terminowo. Takie single-shoty bez głębszego zamysłu są pozbawione sensu. Mając pomysł na rower będziesz w stanie oszacować czy lepiej będzie zmienić rower czy pakować kasę w już posiadany.
kasztelan20 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Napisano 16 Lipca 2017 Na pewno amortyzacja bo tej już praktycznie nie ma no i suport daje się słyszeć już.
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2017 Napisano 16 Lipca 2017 Nowego przyzwoitego amora pod piwoty nie kupisz. Te używane to już zabytki. Tak więc na tarcze trzeba by przejść. A tarcze to i koła inne... Koszt przewyższy kilkukrotnie obecną wartość roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.