WorldOfRabbit Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Siemanko. Jestem nowy na forum, więc jeśli coś nie tak z tematem to przepraszam. Jutro zaczynam renowacje starego roweru. Chce wszystko wymienić na nowe i odnowić malowanie. Zastanawiam sie czy zmienić sztywny widelec na amortyzator. Rower ma służyć do jazdy w lesie jak i szosie. Czekam na opinie i rady na mój temat. Pozdrawiam Rabbit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Zastanawiam sie czy zmienić sztywny widelec na amortyzator. Rower ma służyć do jazdy w lesie jak i szosie. Według mnie idealny na takie jazdy był by amortyzator z blokadą - na szosie blokujesz a w terenie odblokowujesz. Chociaż sporo więcej waży amortyzator niż taki wideł. Niektórzy montują sztywniaki z szeroką oponą , na szerokiej obręczy i szerokiej oponie z niskim ciśnieniem zamiast amortyzatora. Jaki to rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WorldOfRabbit Napisano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Jutro zrobie fotki zanim będę się pozbywal farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Jutro zaczynam renowacje starego roweru Coś wyczuwam tutaj V-Brake i rure 1' = absolutny brak wyboru jeżeli chodzi o amortyzator Ja u siebie ostatnio wsadziłem sztywny widelec + opony Race King 2.2 z niskim ciśnieniem ( około 1,5 Bar). Na terenach po których jeżdżę ( pod Warszawą) sprawdza się to idealnie a zabawa jest dużo większa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.