TheJW Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Kupiłem łańcuch SRAM PC-X1, potrzebowałem go pilnie, więc kierowałem się głównie tym, że mam kasetę SRAMa i wezmę łańcuch SRAMa. Dopiero gdy dotarł, przyszło mi do głowy, że "X1" w nazwie nie może być przypadkowe i jak się okazało - tak właśnie jest. Wg. wielu źródeł jest to łańcuch dedykowany i kompatybilny jedynie z napędami 1x11. Moje pytanie brzmi - czy ktokolwiek jeździł na nim w napędzie 2x11? A jeśli tak - czy da się jeździć? Jakieś negatywne skutki? W razie co mam jeszcze czas, by go odesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Wg. wielu źródeł jest to łańcuch dedykowany i kompatybilny jedynie z napędami 1x11. Moje pytanie brzmi - czy ktokolwiek jeździł na nim w napędzie 2x11? Skoro może być "krzyżowany" to będzie działać na 2x11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Zaryzykowałem, skróciłem i założyłem. Działa tak samo jak PC-1110. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 przyszło mi do głowy, że "X1" w nazwie nie może być przypadkowe Pomyśl rozsądnie, skoro ma skakać po kasecie z 11 zębatkami ... co zmieni w korbie jedna zębatka więcej ? Ja by to był łańcuch PC1 ... owszem mógłbyś mieć obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Pomyśl rozsądnie, skoro ma skakać po kasecie z 11 zębatkami ... co zmieni w korbie jedna zębatka więcej ? Tak właśnie pomyślałem, dlatego go skróciłem i założyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.