Gr0szek1 Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Cześć, Tak jak w temacie, chciałbym abyście pomogli mi w wyborze roweru. Waham się pomiędzy: 1. Rockrider 580 marki B'TWIN Link: https://www.decathlon.pl/rockrider-580-275-id_8336093.html 2. Rambler 6.0 marki Romet Link: http://allegro.pl/rower-romet-rambler-6-0-26-2015-wyprzedaz-i6689777317.html Obydwa rowery są w okazyjnej cenie, ale który tak naprawdę lepszy? Proszę o rzeczowe argumenty przemawiające za danym rowerem. Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Zdecydowanie RR 580 bo : - powietrzny amortyzator - rama z dobrą geometrią i taperowaną główką - piasty na łożyskach maszynowych - aktualniejszy rozmiar koła - świetne warunki gwarancyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 W innym watku juz bylo o tym rowerze chwile temu - rewelacyjny stosunek ceny do jakosci + to co kolega powyzej. To jest model z 2016 czy one sa w ogole jeszcze dostepne? Bo w zeszlym roku sie chyba wyprzedaly ana ten rok nie ma 580. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gr0szek1 Napisano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Chodzi mi właśnie o ten model z 2016. Jedna z ostatnich sztuk w Polsce czeka na mnie zarezerwowana do końca tygodnia, stąd pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Przypominam juz sobie ze to ty zakladales tamten watek o 580. Dla mnie btwin bez dwoch zdan lepszy od tego ramblera(chyba nawet nie ma powietrznego amora bo nie ma zadnego info o tym) nie wspominajac o kolach 26 cali i jeszcze rok dluzej byl niesprzedany. Jak rower jest w bardzo atrakcjynej cenie ale sie nie sprzedaje przez pare sezonow to nalezy oczekiwac jakiegos ukrytego problemu(krzywa rama, zle nagwintowana w suporcie lub luzna szytca ale bo jeszcze cos) Widziales tego ramblera na zywo? Niemniej Rambler jesli jest sprawny tez jest bardzo atrakcyjny osprzetowo, sporo tanszy i dalby dobrze rade do zwyklej jazdy. 580 ma geo sportowe(glowka chyba 69 stopni) a ramble nie sadze .... zalezy czy szukasz do rekreacji czy do rywalizacji. rama 580 ma bardzo grube rurki(w porownaniu do wielu innych rowerow) i suport o szerokosci 73mm - wyglada bardzo solidnie ale pewnie jest sztywna do bolu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Jedna z ostatnich sztuk w Polsce czeka na mnie zarezerwowana do końca tygodnia To nie zwlekaj tylko bierz (o ile rozmiar pasujący) bo rower nawet w cenie regularnej (ponad 3k) był rozsądną propozycją a przy 2,5k to okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gr0szek1 Napisano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 B'twin jest już u mnie, także dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze! Od siebie powiem, że rower rewelacyjny, ale serwis Decathlon'a pozostawia wiele do życzenia. Pozornie przygotowany rower do jazdy miał źle przykręconą kierownicę, niewyregulowane przerzutki i niecałe 3 bary ciśnienia w oponach. Choć może trafiłem po prostu na niewłaściwego człowieka, dlatego też nie ma co demonizować całej sieci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj2 Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Masz wiec juz spokoj i trzeba wykorzystac czas bo polowa lipca juz za nami niestety. - 3 bary w oponie to jednak duzo - doczytaj sobie. - reszta to troche dziwne bo w lodzi robia normalny serwis i chyba jakos im idzie,a jak sam nie dasz rady to prosta regulacja w serwisach to jednak niewielki wydatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.