wojciechkrs Napisano 12 Lipca 2017 Napisano 12 Lipca 2017 Witam, dodałem oddzielny temat może więcej osób zajrzy. Doigrałem się, za mocno dokręciłem oś tylnego koła. Oś sztywna 12mm w piaście mavic crossride. Chciałem dzisiaj jeszcze zrobić przegląd, a tu za cholerę nie chce oś wyjść, połamałem już jeden klucz imbusowy.Psikałem WD40 na gwint, nic nie rusza. ;/ Jakieś rady?Może coś podziałać z tą kontrującą nakrętką na duży imbus?
Gość Napisano 12 Lipca 2017 Napisano 12 Lipca 2017 Jak połamałeś klucz to znaczy że masz za słaby klucz Wcześniej było ok czy robisz to pierwszy raz?
wojciechkrs Napisano 12 Lipca 2017 Autor Napisano 12 Lipca 2017 Mówisz o wykręcaniu koła? Wykręcałem koło już nie raz. Przedwczoraj niestety docisnąłem mocniej ośkę bo był luz w kole. Jeden imbus połamałem, drugi zawija mi się w rękach (jest tak giętki), odkręcam w przeciwną stronę wskazówek zegara. W jaki klucz 5' imbusowy się zaopatrzyć żeby nie pękł i nie wyginał się? Najlepiej żeby miał przedłużkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.