lopez1908 Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Cześć, Chciałem zdemontować osłonę tarcz mechanizmu korbowego w rowerze trekkingowym. Osłona ta w okolicy mufy suportowej przymocowana była do dwuramiennego pałąka. Pałąk ten z kolei do ramy przymocowany był miską suportową (był pomiędzy miską a mufą) Nie chcąc rozkręcać suportu usunąłem go (pałąk) siłą- nieco go deformując, ale i tak nie będzie już potrzebny. I tu zastanawiam się czy mogę to tak zostawić- otóż po tym pałąku pozostał dystans pomiędzy mufą a miską suportową (poniżej 1mm)? Czy teraz należałoby wkręcić tę miskę głębiej? Teoretycznie zagadnienie bez sensu bo nie chcę ingerować w linię łańcucha, ale z drugiej strony nie wiem czy np. coś się nie rozkręci w czasie wycieczki, którą niedługo zaczynam, proszę o pomoc i sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Najprawdopodobniej się rozkręci, bo miska nie jest dociśnięta. No chyba, że ze starości tak się już zapiekło i przerdzewiało, że zostanie. Jak się da to dokręć i wyreguluj z drugiej strony, bo oczywiście łożyska się zacisną. Linią łańcucha się nie przejmuj, bo taką zmianę to załatwisz kosmetycznym doregulowaniem przedniej przerzutki i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.