Skocz do zawartości

[28cali] Kelly's Neos Zakup odpowiedniej dętki.

Mateusz1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem zmuszony wymienić dętkę, parametry z opony to 40-622(28x1.50-700x38C) czyli szukać dętki o rozmiarze 28x1.5? Może być szersza? Brać najtańszą, czy jakieś konkretne marki polecacie?

Napisano

Tu masz lepiej dopasowaną z zaworem presta.Z Twojego linku też może być rozmiarowo,ale nie miałem z nimi kontaktu.

http://allegro.pl/detka-continental-28x1-4-28x1-75-presta-700x32-47-i6814386044.html

Zapas można mieć jadąc nawet kilka km.Ale zapasowy zapas raczej nie ma sensu.

Zlasuję się dętka,utraci właściwości przez ten czas? Posypanie mąka nie pomoże?

Czy ta pompka będzie ok. do sporadycznego użytku do 4,5 barów?  https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/pompki-rowerowe/reczne/p,pompka-z-manometrem-cmp-008-beto,170848.html

Napisano

muszę kupić taką z zaworem presta bo w pompce zawór samochodowy mi się uszkodził.

Te zawory mają inną grubość, więc presta nie będzie idealnie leżała w otworze do schradera. Możesz ją uszkodzić przy pompowaniu.

Poza tym, jeśli nie zależy Ci na wadze to bierz jakąś tanią i po kłopocie (ta rubena jest ok). Ja miałem już różne tanie dętki i nie zauważyłem różnicy. Ale ja nie oczekuję od dętki nie wiadomo czego - wystarczy, że będzie trzymała powietrze. A na zapas warto mieć. Nie jest to duży koszt, więc nawet jeśli Ci się nie przyda to 12zł na 5 lat moim zdaniem warto dać dla świadomości, że masz zapas (mnie od 10 lat w aucie nie przydało się koło zapasowe a nadal je wożę).

Napisano

Ta będzie lepsza? Pompka podłogowa BETO AV/DV/FV TITAN manometr (6800843622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Pod względem dopasowania końcówki do zaworu presta?

Chyba się nie zrozumieliśmy. Jeśli miałeś wcześniej dętkę z zaworem schradera to masz w obręczy większy otwór niż przeznaczony do zaworów presta. Chodzi o to, że presta w tej dziurze będzie się kiwała i można wyrwać wentyl przy pompowaniu. A pokazana przez Ciebie pompka jest przeznaczona do wszystkich rodzajów wentyli (ale czy dobra to nie wiem). 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mam problem z wymienioną dętką Kenda, bardzo szybko uchodzi z niej powietrze, za każdym razem przed jazdą muszę ja napompować praktycznie od zera. Z poprzednią miałem to samo, dętka jest z zaworem presta, obręcze są przystosowane do takich wentyli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...