mlodysek Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Zastanawiam się nad kupnem nowego amortyzatora do i rozważam zakup dwóch amortyzatorów rs recon lub radiona, lecz nie wiem który będzie dla mnie lepszy ważę 57kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Jeśli mowa o powietrznych wersjach to lepszy byłby Recon (komora negatywna jest powietrzna) , w Raidonie pod twoją wagę trzeba by zmienić sprężynę negatywną na miększą , dodatkowy + dla Recona to rozbieralny tłumik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Jak nie będziesz bardzo tył, to lepszy będzie lżejszy, ale i droższy od powyższych Rock Shox 30 Gold. Budżetowo to np. taki Raidon ( to przykład, bo nie wiem jakiego dokładnie potrzebujesz ) : https://piwnicarowerowa.pl/sr-suntour-raidon-air-27-5-100mm-taper-black-qr15,3,1242,2480?gclid=Cj0KCQjw7pHLBRDqARIsAFyKPa4avqWEPzY43_EJTAraQUieDEzcrzCm1QEeFbifbXG0vNz-pwo2CP0aAiBAEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodysek Napisano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Potrzebuję amortyzatora który będzie "działał" przy mojej wadze w rowerze mam koła 26" i najlepiej żeby kosztował max 700zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Odezwij się do @Activia, coś Ci zawsze doradzi z Suntoura. Wziąłeś pod uwagę że decydując się na powietrzny ( no bo z tą wagą sprężyna odpada, wiem co mówię) musisz dokupić jeszcze pompkę? Przydałby się także serwis zerowy zanim wsadzisz go na rower, ostatnio różnie bywa z fabrycznym smarowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 do 700zł 26" to bierz Manitou Minute lub Marvel, do wyrwania na allegro/olx w tej cenie. Lepszy od obu podanych propozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Pytanie czy autor woli nowy czy używany. Bo jak używany to rzeczywiście można coś fajnego upolować, ostatnio ktoś z forum sprzedawał Rebe za 750 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 A jak używany to jest do wyboru do koloru super widelców, ja pisałem o nowym. O ile Marvel Comp nie ma jakiejś super zaawansowanej sprężyny powietrznej to tłumik bije na głowę zarówno tanio średnie rock shoxy jak i suntoury. Oczywiście rozbieralny, serwis prosty jak budowa cepa- tak samo jak w przypadku RS'a a nawet powiedziałbym że trochę łatwiejszy ps. Pamiętaj że co byś nie kupił to musisz zrobić serwis zerowy- dzięki temu nie zabraknie mu smarowania a więc będzie działać lepiej i dłużej Jeśli mieszkasz w okolicy Poznania to mógłbym ci go zrobić nawet ja Przy twojej wadze TS air działa najlepiej- wg mnie lepiej niż solo air rock shox'a, jak ktoś jest znacznir cięższy to już bym nie polecał najniższej wersji widelca(bo przy większym ciśnieniu sprężyna negatywna mniej dodaje czułości a przy 50-60kg wagi pompuje się akurat trochę więcej niż trzeba żeby widelec się nie zapadał a więc jest super czuły), ale tak to bierz i będziesz bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.