jo_jacek Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Dzis na rowerku smigalem i po 30km terenu (zostalo mi ok. 12 do domu) tak mnie zaczeło bolec prawe kolano ze skonczylo sie na tym ze prawa noga na rame i pedałuje lewą (i tak krecilem 27km/h na szosie ) Wczesniej jadąc słyszałem ze mi sie cos telepie. Po 20km i zlokalizowaniu okazało sie że to było siodełko. Mając imbusa 6 przy sobie po prostu dokrecilem i jade dalej. Po tych 10km zaczelo mnie bolec kolano. No nic, wrocilem do domu zły i wogle ze chyba do ortopedy sie wybiore bo nie da sie pedałowac itd. Po ochłonięciu poszedłem do roweru a tam podczas analizy okazało sie że siodełko na jaż(rz?)emku przesuneło sie o 4cm do tyłu - mam powód bólu kolana, bardzo mocnego bólu. Więc apeluje że jeżeli zanim coś sie zacznie robic - paletac po lekarzach, faszerować tabletkami i bóg wie co jeszcze sprawdzcie sobie wysokosc i ułożenie siodełka na jaż(rz)emku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 jarzemku pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Hehe dzięi przyda się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 ja mam zawsze siodełko daleko do tyłu ustawione i jest ok, natomiast jak mam bardzo wysoko siedzenie to wtedy kolana bolą, kiedys zawsze jeździłem na ekstremalnie wysokim siodełku, i czasami to ledwo po schodach wychodziłem, teraz to juz w sumie kolana tak nie bolą ale czemu sie dziwic ze kolana bolą, jak np. na 10000km koło o obwodzie ok. 2m robi chyba 5000000 obrotów (chyba sie nie pomyliłem w obliczeniach) to czyli ze kolano bedzie sie zginało pewnie ok. 2000000 razy, wiec raz na jakis czas chyba nie ma takiej mozliwosci zeby nie bolało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.