McOsh Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Cześć, tak jak w temacie posiadam w swoim rowerze nieszczęsny zabytek jakim jest SR Suntour M2025. Jazda na nim jest niestety bardzo uciążliwa i chciałbym zmienić na coś w cenie ~350 zł. Co możecie polecić? Najchętniej kupiłbym nowy rower, ale na chwilę obecną mam inne wydatki i najwcześniej będę mógł to uczynić za rok dwa Jeśli to pomoże, mój rower to Giant Revel 4 (2013). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 XCR ? Moze jakis rock shox albo uzywka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Pytanie czy twój rower to wersja na tarcze czy v-brake? Jeśli tarcza to nowy Suntour XCR powinien cię zadowolić jeśli fałki to trochę gorzej- musiałbyś szukać jakiejś używki, RS Tora jest do wyrwania w tej cenie na przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Niestety V :-( ew. dołożenie tarczy wchodzi w grę? Przy wymianie rower i tak zostanie w domu dla dziewczyny, więc mogę się z nim pobawić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Udało mi się znaleźć coś takiego za 150 zł: Suntour XCT 26'' 80mm Gwint V-brake Warto? Podobno leżak magazynowy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Nie warto... to jest to samo co masz teraz czyli gunwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Czyli szukać czegoś z tych po polecałeś tak? Ew. gdzie najlepiej szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 W twoim przypadku praktycznie pozostają używki,przejrzyj olx, allegro, nowy xcr odpada bo tylko tarcza a stary jest niewiele lepszy niż taki xcm/xct. Szukaj czegoś rock shox, może manitou Możesz spróbować tego upolować http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6886253143 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2017 Po długich poszukiwaniach mam ochotę się poddać. Nic sensownego nie mogę znaleźć, postanowiłem budżet rozszerzyć do ~650 zł. Miałem możliwość przetestować Rock Shox XC32 i coś takiego by mi wystarczyło Może ktoś jeszcze coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 22 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 pokaz swoj rower, jak kosztuje okolo 1000 nie ma sensu pakowac amora za 600 zl. ed nie ma co. v brakei na toruneyu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Rower mam taki: https://www.giant-bicycles.com/pl/revel-4-2013 A obecnie zastanawiam się nad tym: https://www.olx.pl/oferta/rock-shox-xc30-amortyzator-przedni-nowy-100mm-26-tapered-CID767-IDn6zNk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 23 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Nie pakuj tyle siana na rower na tourneyu Rower mam taki: https://www.giant-bicycles.com/pl/revel-4-2013 A obecnie zastanawiam się nad tym: https://www.olx.pl/oferta/rock-shox-xc30-amortyzator-przedni-nowy-100mm-26-tapered-CID767-IDn6zNk.html https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-sr-suntour-xcr-lo-kolo-26cali-CID767-IDnzsNy.html#b4332aa6df Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 23 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 A czemu nie? Ten XCR to stara wersja, taki sam syf jak xct i xcm, do tego nie jet nowy a więc zapewne już zajechany (nowe działały spoko, ale krótko) Nowego roweru nie kupi, a jak ten mu pasuje to wymiana widelca imo jest dobrą opcją... Znacznie lepszą przynajmniej niż użeranie się z syfem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 23 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Wiadomo, jego decyzja jego piniondz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 23 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Na pewno tamten xc30 byłby znacznie lepszą opcją niż stary zajechany XCR... To by było wyrzucanie pieniędzy, a to że widelec będzie wart tyle co cały rower to co z tego? Jak mu się zachce nowego roweru to nie musi tego widła oddawać z rowerem, tylko będzie mógł go przełożyć do nowego roweru, a ten sprzedać ze starym badziewiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 Na chwilę obecną chcę tylko wymienić widelec. W przyszłym roku kupuję nowy rower, a ten dostanie po mnie dziewczyna. Dlatego teraz chciałbym chociaz końcówkę sezonu w miare komfortowo pojeździć Rozumiem, że ten XC30 do którego link podałem jest najlepszą opcją w tej cenie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 26 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Zdecydowałem się na ten amortyzator https://www.olx.pl/oferta/rock-shox-xc30-amortyzator-przedni-nowy-100mm-26-tapered-CID767-IDn6zNk.html Jako, że sam do końca nie ogarniam, czy ktoś mi podpowie czy rura sterowa tapered w nowym amortyzatorze będzie pasować do mojego roweru? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 26 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Zdecydowanie nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 26 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Nie, nie będzie pasować. Chyba że kupisz specjalne stery (za 2 stówki) wtedy jest szansa że wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 26 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Dzieki za odpowiedzi powolo kończąc temat mógłby ktoś podrzucić link do czegoś nowego co będzie mi pasować? Nie musi być z Polski. Chociaż pewnie skończy się tak, że jednakże kupie nowy rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Przekopalem internety, prdejrxalem oferty, przeliczyłem co i jak i znalazlem jeszcze coś takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6909103319 Dodam, że w przypadku ew. zmiany roweru amortyzator będę zostawial u siebie. Warto czy dać sobie w ogóle spokój z inwestowaniem w ten rower? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Do roweru na Tourneyu nie warto tego wkładać. Ale kupić można, taki amorek z pivotami to "biały kruk" Schowasz do szafy i będzie on zyskiwał na wartości, taka inwestycja na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 A idąc dalej, jeśli bym zaczął zmieniać napęd itd to pojawi się sens jego dołożenia? wiem że kombinuje, ale nie chciałbym sprzedawać tego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 31 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Jak chcesz zmieniać napęd to zdecydowanie nie warto- lepiej kup jakiś dobry używany rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McOsh Napisano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2017 Przejrzałem jeszcze raz osprzęt roweru i okazuje się, że podawałem w ciemno link, a okazuje się, że jest trochę lepiej niż Tourney. Przerzutki i korba to Altus, nie wiem tylko jaki suport w nim siedzi Coś to zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.