Skocz do zawartości

[Pompka amortyzatora] Dłuższy/węższy adapter, inny wężyk.

Michal93

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, nadchodze z problemem.. 
TL;DR
Czy jest jakiś dłuższy, węższy adapter, bądź wężyk z inną końcówką dostępny w sklepach żeby podmienić i nie kosztuje to tyle co cała pompka?  :)
Cała historia:

Kupiłem ostatnio ramę z widelcem Fox talas 32 evo ctd 150mm. Mam pompkę Rockridera której używałem do tej pory z powodzeniem przez 5 lat do Epicona  ;)
Wczoraj chciałem ustawić sag, najpierw damper, wsio pięknie ładnie - jest.
Widelec: Wkręcam, jest troche ciasno przy pokrętle od regulacji skoku, ale pojawiło się ciśnienie na manometrze, więc spuściłem całe żeby zobaczyć dokąd się ugina/w którym miejscu jest dobicie. Odkręciłem pompkę, wcisnąłem amortyzator, podpinam pompkę no i.. nie pompuje amora, rośnie tylko ciśnienie w wężyku. 
Czy jest jakiś adapter, bądź wężyk dostępny w w sklepach żeby podmienić i nie kosztuje to tyle co cała pompka?  :D

pochodź po sklepach rowerowych powinni mieć :D. ja z braku czasu kupiłem przejściówkę z samochodowego na zwykły i drugą z zwykłego na samochodowy :D koszt chyba 7zł. 

ale to może być wina pompki taką przypadłość ma też beto używana nie chce napompować pustego amortyzatora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...