brachypelma252 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Witam, Szukam najtańszej opcji zakupu przez internet poszczególnych części. Po Waszej radzie uparłem się na sklep Bike-discount Standardowo delivery destination jest ustawiona na US-cena przykładowo wynosi 50 Euro Gdy zmieniam delievery destination na Poland cena za dany element wzrasta np do 65 Euro Dlaczego tak się dzieje ?? Pozdrawiam PM
schwinn0 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 A co kupujesz że jest aż taka cena? Z tego co pamiętam to opłata jest w granicach 10 eur
marcin_ostrów Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 W zależności od tego jaki kraj ustawisz, taki Vat liczy. US - 0% , PL - 23 %
phoe Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 shipping costs- 8,95 € from 250€ - 4,95 € per bulky good - 32,90 € per bicycle - 36,90 € per Trekking - 45,90 € @marcin_ostrówJaki VAT, o czym ty mówisz? Jak kupisz z Chin/US itp to Ci VAT policzą, ale nie z EU.
Dokumosa Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Dobrze pisał, jak kupujesz w sklepie internetowym na terenie EU to chyba już od 2 lat naliczają vat jak w kraju przeznaczenia.
marcin_ostrów Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 @marcin_ostrów Jaki VAT, o czym ty mówisz? Jak kupisz z Chin/US itp to Ci VAT policzą, ale nie z EU. No normalny VAT Czy myślisz że jak jesteś konsumentem w EU to Vatu nie płacisz ? Płacisz, płacisz Tylko albo Ci go sprzedawca od razu dolicza ( EU ) , albo Urzad Celny ( majfrendy, juesej )
schwinn0 Napisano 9 Lipca 2017 Napisano 9 Lipca 2017 Dobrze pisał, jak kupujesz w sklepie internetowym na terenie EU to chyba już od 2 lat naliczają vat jak w kraju przeznaczenia.dokładnie tak. Mam fakturę od nich sprzed 2 tyg i mam naliczony vat 23%.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.